avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... invalidare consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

invalidare consilier local

as dori un raspuns la urmatoarea problema...un anume partid politic a obtinut la alegerile locale din iunie 2012 un numar de X mandate de consilier local..in sedinta de constituire au fost validati un numar de X consilieri locali...dupa validare unul dintre consilierii validati si-a dat demisia...urmatorul consilier de pe lista a depus cerere catre consiliul local pentru a fi validat in locul consilierului demisionar..a obtinut delegatia de la necesara prin care se afirma ca este membru al acelui partid...nu exista motive de incompatibilitate sau conflict de interese..au fost initiate de catre primar propunerile corespunzatoare pentru a fi validat..insa in sedinta in care urma sa fie validat consilierii local nu au fost de acord cu validarea in acest sens neemitandu-se nici un fel de hotarare si fara a se motiva intr-un fel anume decizia...cum poate actiona mai departe consilierul local al carui mandat a fost refuzat sa fie validat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:06, 8 August 2012
Se depune plangere la prefectul judetului si se deschide o actiune la judecatoria rondata în contencios pentru obligarea consiliului local să valideze mandatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de validare a consilierilor locali consilier57 consilier57 Vreau sa stiu cum se va proceda in cazul in care un consilier local, membru al PC, a participat la alegerile din 10 iunie 2012, pe lista PSD? Atat in ... (vezi toată discuția)
inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)