avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei

Buna ziua,

In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. cadastral al apartamentului respectiv cum trebuie sa procedez?
Va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie facuti si unde trebuie sa merg? Registrul de publicitate imobiliara este in cadrul judecatoriei (sector 3 in acest caz) sau unde?
Va multumesc!
L.C.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 20:00, 5 Iulie 2014
In temeiul disp art 51*2 din legea nr 230/2007
Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei ,la cererea presedintelui asociatiei de proprietari,pe baza extraselor de pe ultima lista de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta
Multumesc Ynocentta!
Am citit articoul dar n-am numarul cadastral al apartamentelor pentru care vreau sa depun cererea si asta intrebam, cum se procedeaza in practica? Poate cineva care a facut procedura poate sa ma indrume in ideea sa nu bat drumurile pentru ca niciodata teoria nu s-a potrivit cu practica.
Apoi nu stiu unde sa ma duc, la judecatoria sector 3 sau unde?
L.C.
Pentru aflarea numarului cadastral mergeti la arhiva la BCPI si depuneti o cerere pentru consultarea registrului de imobile. Ar trebui sa fie un registru cu toate strazile/blocurile/apartamentele ( la Cluj este, nu stiu la Bucuresti) inscrise in C.F. Sa stiti doar adresa exacta inclusiv numarul de apartament. In registrul respectiv in dreptul apartamentului scrie si numarul topografic, cu conditia sa fie intabulat apartamentul.

Eventual sunati inainte si intrebati..
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
Amalia Dana Girbo, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
amaliag a scris:

Pentru aflarea numarului cadastral mergeti la arhiva la BCPI si depuneti o cerere pentru consultarea registrului de imobile.

Nu este obligatoriu ca apartamentul sau imobilul sa fie intabulate

mi-e teama ca va fi nevoie sa faceti un drum in Bd. Expozitiei nr 1 A - acolo e sediul Biroului de Carte Funciara si Publicitate Imobiliara (BCPI sector 3 ) - si sa intrebati acolo concret (cautati pe net alte date de contact). nu aveti treaba la judecatoria sector 3 din str. Ilfov.
La nr de tel date de ei (BCPI sector 3) si gasite pe net nimeni nu raspunde niciodata sau daca raspunde cineva nu va da un raspuns pertinent.
alternativa: consulati un notar, dansii contra cost cred ca pot rezolva problema. Intrebati, nu aveti nimic de pierdut

Alte discuții în legătură

Registru transcriptiuni ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor la o asociaţie de proprietari. Avem un ap.cu datorii la întreţinere, nu are deschisă cartea funciară şi de aceea trebuie să-i ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar deltady deltady Buna ziua, am gasit cateva discutii legate de subiect, dar nu sunt lamurit. Se poate obtine un extras de carte funciara [b]colectiva [/b]pentru informare ... (vezi toată discuția)