avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cainele vecinului latra foarte mult si puternic
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cainele vecinului latra foarte mult si puternic

Va rog sa-mi indicati daca exista legislatie privitor la relatiile intre vecini cu referire la nivelul zgomotului produs intre gospodarii. Am incercat sa discut cu vecinul, care are in curte 2 caini un caniche si un ciobanesc carpatin, am fost primit cu multa ostilitate si lipsa de respect. Am fost trezit de multe ori noaptea de latraturile interminabile ale cainelui cel mare si va dati seama ca dupa ce am fost trezit numai somn nu urma. Acum in perioada caniculei cainele doarme si este toropit ziua iar noaptea incepe "spectacolul". Ferestrele mele sunt orientate spre curtea si respectiv cusca cainelui. Ma gandesc sa apelez si la ajutorul preotului pentru o discutie prin intermediar dar vreau sa stiu ce legi exista privitor la cele expuse de mine. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 21:03, 9 August 2012
Legea nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice:
...................
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
..................
17) lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
.................
Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 100 lei la 500 lei, cele prevazute la pct. ... 17),...
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. ... 25), ...
c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. ... 26), ...
................
Art. 6. - (1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera.
(2) In cazul contraventiilor pentru care legea prevede sanctiunea amenzii, agentul constatator, odata cu constatarea aplica si sanctiunea.
:luck:
Exista L nr 61/1991 republicata si legea protectiei animalelor nr 205/2004 actualizata
De ce latra cainele ?
[ link extern ]

Ce este de facut ?
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orar de liniste si pentru magazine? Lucian_Stroe Lucian_Stroe Orarul de liniste trebuie respectat si de magazinele de la parterul blocului? Locuiesc la etajul 1 iar la parter s-a deschis de curand un Profi City. Deschid ... (vezi toată discuția)
Linistea publica dary_crys83 dary_crys83 Buna ziua, exista vreo contraventie ce i se poate aplica unui cetatean ce produce zgomote puternice in afara orelor de liniste prevazute de lege? Adica daca nu ... (vezi toată discuția)
Sunteti unii aici care dati niste raspunsuri doar pentru faptul ... deni2000 deni2000 Sunteti unii aici care dati niste raspunsuri doar pentru faptul ca sigur aveti un caine in casa. Cum sa mi spui tu ca \"e dat de la dumnezeu\" sper sa nu fiti ... (vezi toată discuția)