avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma recuperare credit
Discuție deschisă în Executare silită

Firma recuperare credit

Buna ziua

Am luat un credit de nevoi personale de 8000 euro(credit final 13000 euro)cu o rata de 100 euro/luna,din care am platit 2 ani si am ramas cu cei 8000 euro.Intre timp am ajuns cu rata la 170 euro pe care nu am mai putut sa o platesc datorita schimbarii serviciului si diminuarii salariului,am dus acte doveditoare (stipulat in contract)dar nu am ajuns la nici un consens,creditul a ajungind la o firma de recuperare.Am fost cu actele doveditoare si la ei si au spus ca in urma analizei ma vor suna si vom stabili sumele lunare pe care sa le depun,bineinteles ca nu au facut asa si m-am trezit ca ma suna alta firma care a inceput cu amenintari si impuneri,am specificat toate cele mentionate mai sus dar m-i sa impus suma de 250 euro /luna,aceasta suma neavind de unde sa o achit lunar,am platit in prima faza 1000 ron si 600 roni pentru a dovedi bunavointa platii dar tot asa nu am ajuns la nici un consens cu ei.

Intrebare:

Trebuie sa fac contract cu ei fixind de comun acord o suma lunara ?
Se poate face executarea silita fara a avea un ordin judecatoresc(sa am dreptul in instanta sa dovedesc cele mentionate)?
Ce ar putea sa mi se ia la executarea silita neavind nimic pe numele meu si daca poate sa imi puna poprire pe salariu?


Cu stima
Dan Neaga
Cel mai recent răspuns: neagadanut , utilizator 11:24, 13 August 2012
Buna ziua,
Nu, nu trebuie sa faceti niciun contract cu acea societate de recuperari creante, respectiva fiind doar un intermediar intre dumneavoastra si banca.
Da, ca sa va poata executa silit trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca, cel putin cu privire la incuviintarea executarii.
Nu faceti niciun fel de "intelegeri" cu aceste societati de recuperare, pentru ca mult prea putin din cat achitati dumneavoastra ajung intr-adevar la banca, restul fiind comisioanele acestora.
Cel mai bine este sa mergeti la banca impreuna cu contractul de credit incheiat si sa va reesaloneze creditul in functie de salariu.
Cat priveste efectuarea popririi asupra salariului, da aceasta este o varianta de executare silita, existand posibilitatea retinerii din salariu.
Cu banca am vorbit de nenumarate ori inclusiv cu acte doveditoare si nu am ajuns la nici un consens,ba mai mult a inceput sa ma jigneasca chiar directorul sucursalei,ma obliga sa deschid un cont nou dar nu stiu de ce,le-am zis ca exista un cont deschis,raspuns: ca daca nu vreau sa deschid contul imi blocheaza totul ,bineinteles ca asa sa si intimplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate ramase in urma ContSters278009 ContSters278009 Am un credit de la o banca, cu o rata de 150 euro lunar. Din 2011, am iesit in somaj , iar de atunci platesc doar 50 de euro, deoarece nu am mai gasit serviciu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un debitor cand dosarul sau ajunge la o firma de recuperare creante? dariahro dariahro Buna ziua!Am mare nevoie de un sfat avizat! In 2008 sotul meu a luat un credit de la o banca, in franci elvetieni.77.000 de franci pe 30 de ani cu 6% ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI . Banii i-am ridicat printr-un card emis de banca Transilvania pe baya unui cont deschis la ei. Am ... (vezi toată discuția)