avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

va rog sa ma ajutati!

In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI . Banii i-am ridicat printr-un card emis de banca Transilvania pe baya unui cont deschis la ei. Am inteles ca s-a emis un biiet la ordin de banca in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna noiembrie 2008 am fost sunata de la TBI si mi s-a spus ca am pe langa ratele restante si o dobanda de 900 lei aproximativ.De atunci am mai reusit sa platesc din rate dar dobanda mi-a crescut foarte mult. Luna trecuta m-a sunat din nou si m-a amenintat ca ma da in judecata ,azi ma suna iar si ma amenintat ca daca nu platesc toata suma { rate plus dobanda pana la terminarea creditului, adica 14200} o sa imi ia toate bunurile imobile pe care le detin . Eu am girat doar cu salariul. E posibil sa se intample asa ceva ? De fiecare data cand sunt sunata mi se vorbeste foarte urat , eu am incercat sa platesc cat mai mult , dar nu am reusit sa ajung la zi. Nu mai stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti . Sunt disperata , va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac .Multumesc pentru timpul acordat !
Cu consideratie ,
Rodica
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 13:25, 9 Februarie 2009
In cazul in care mai sunteti amenintata sau vi se vorbeste urat faceti o plangere la Politie, spuneti-le si celor care au astfel de practica ca faceti acest lucru.
Probabil este o firma de recuperari creante ( este o practica a lor). In cazul in care va mai suna intrbati cum se numeste persoana si pe cine reprezinta. In cazul in care va cheama in judecata si castiga va va pune poprire pe salariu, nu sta nimeni sa vanda aragaze si frigidere.
Stimata doamna,

Nu aveti de ce sa va speriati. Banca / institutia financiara nebancara ( daca va referiti la TBI) nu va pot lua mai mult decat datorati. Daca va scot casa la vanzare, pentru 14200, atunci faceti o contestatie la executare si cereti plata creantei din veniturile imobilului dvs, pe tim pde 6 luni. exista multe moduri in care puteti dovedi ca aveti venituri. Dacanu aveti bunuri proprii, de exemplu apartamentul in care locuiti este bun comun cu sotul dvs, e foarte greu pentru banca sa il execute silit. Probabil ca tot ce vor face este sa va puna poprire pe salariu. Singura problema este ca dobanda este acum foarte mare, pentru ca acum aveti dobanda penalizatoare, de aceea ar fi bine sa faceti un alt credit ca sa il platiti pe asta, asta daca nu sunteti deja in biroul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat rodica gachi rodica gachi In luna septembrie 2007 am contractat un credit de la TBI in valoare de 8000 ron. Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa platesc ratele la timp . In luna ... (vezi toată discuția)
Plati neinregistrate la credit pt bunuri AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs in privinta unei probleme pe care o am cu TBI Credit. Am luat un calculator prin ei in 2005, pe 5 ani, platind ... (vezi toată discuția)
Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)