avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura auto

buna ziua,prietena mea mi-a incredintat masina ei care era inmatriculata pe numele mamei ei,in consecinta am facut o procura in care se mentiona ca eu am dreptul de a vinde aceasta masina.Intre timp mama ei a murit respectiv proprietara in acte a autovehicului,intrebarea mea este,,pot trece la vanzarea masinii cumparind-o eu? Mentionez ca prietena mea nu are nimic impotriva pt acest lucru deoarece masina a fost achitata integral.Dorim sa trecem peste succesiune si alte asemenea lucruri daca ea ar declara ca mama ei a murit in urma cu ceva timp.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
felix26032, utilizator
Cel mai recent răspuns: felix26032 , utilizator 05:39, 17 August 2012
In situatia in care proprietarul de drept al vehiculului este decedat,daca intentionati sa materializati instrainarea in varianta prezentata,veti intampina dificultati majore de la obtinerea certificatului fiscal pana la semnarea documentelor
Pentru a preintampina situatii neplacute se impune sa parcurgeti dezbaterea succesiunii,dupa care ,in baza certificatului de mostenitor se va putea demara prcedura legala de instrainare a autovehiculului
va multumesc pt raspunsul prompt,insa tot am o nelamurire,daca eu sumt imputernicita cu vanzarea masinii de ce asi mai avea nevoie de proprietar pt obtinerea certificatului fiscal si a altor documente,nu acesta este scopul procurii,de a vinde si de a avea acces la toate documentele legale in numele lui?Mentionez ca toate aceste lucuri dorim sa le facem pt a evita alte taxe(precum cea de succesiune)cu acordul unicului mostenitor care este fiica proprietarului decedat.Multumesc
In continutul procurii aveti prevazuta clauza speciala prin care la cerere,autoritatile sa va elibereze documente necesare instrainarii autovehiculului?
Da,am imputernicire sa ma ocup de documentele vanzarii cumpararii autoturismului iar autoritatile sa-mi inmaneze toate documentele mie in numele celui care m-a imputernicit.si de toate actele de care am nevoie pt a duce la bun sfarsit aceasta actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)
Nu pot scoate fiscalul b2k390 b2k390 Buna ziua. In anul 2019 bunicul meu, mi-a facut o procura de vanzare pt doua masini, iar in anul 2020 el a decedat. Nu am reusit sa vand masinile, iar cand am ... (vezi toată discuția)