Buna ziua,
Am si eu o problema legata de un bun mobil. Am vandut prin firma mea o motocicleta in anul 2008 catre un prieten (persoana fizica) cu suma de 20.000 lei. In acest sens am emis o factura fiscala pentru aceasta suma. Nu am incheiat un contract de vanzare-cumparare sau altceva de genul asta. Respectivul a inregistrat pe numele lui motocicleta la administratia financiara dupa vanzare, insa nu mi-a achitat nici un ban. Anul acesta am reusit sa il gasesc, sa iau bunul de la el si am incheiat si un ctr de vazare-cumparare pe formatul acela de la politie pt pretul de 200 lei si acum motocicleta e din nou in contabilitatea mea. Acum eu nu mai am nici o pretentie materiala de la el insa am ramas in contabilitate cu o suma de 19.800 lei neacoperita. (diferenta dintre factura emisa de mine si banii pe care i-am primit efectiv de la acesta) si ma chinui impreuna cu contabila sa gasim o solutie pt a o inchide. Din ce mi-a spus ea stornare nu merge sa facem.... Ma gandeam la o conventie civila prin care el imi presta niste servicii pentru suma de 19.800 lei insa si aici am inteles ca trebuie sa platesc la stat impozite, taxe etc.... Sau e mai bine sa o trec pe cheltuieli nedeductibile? .......Ma poate ajuta cineva cu o solutie?
Multumesc anticipat.
Contabila dvs. a auzit de provizioane?
Asta ar fi o solutie, alta ar fi trecerea sumei respective pe cheltuieli nedeductibile.
Deocamdata doua, cele mai la indemana.
Anulare factura
yakari
Un furnizor emite o factura in feb.2010, in luna mai 2010 storneaza factura emisa in luna feb. si emite o alta factura cu aceleasi sume, cele stornate in luna ... (vezi toată discuția)