Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor pensie

nu stiu daca ma incadrez bine cu intrebarea
va rog frumos,
daca tata a decedat si avea o pensie de 650 lei mama , care are o pensie de cap de 350, beneficiaza de un ajutor la pensie de pe urma tatei?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:08, 18 August 2012
Ar putea solicita pensia de urmas, astfel ar primi jumatate din pensia tatalui, adica 325 lei, mai putin decat ia acum, deci nu e recomandat.
1. Poate beneficia de ajutor de deces in suma de 2117 lei.

2. Sa mearga la Casa de Pensii cu urmatoarele acte:

a) certificat de deces - copie si original;
b) act de identitate - copie si original;
c) documente din care să rezulte că s-au suportat cheltuielile de înmormântare;
d) cupon de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar ajutor inmormantare lungus lungus imi poate spune cineva care sunt actele necesare completarii unui dosar pentru ajutor de inmormantare a unui pensionar? (vezi toată discuția)
Ajutor de deces manuela costin manuela costin tatal meu a fost pensionar militar (penetenciar) ,as vrea sa stiu de unde sa ne adresam pentru un ajutor de inmormantare. multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare acordat fratelui decedatului andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Va multumesc de la bun inceput pentru orice sfat sau recomandare pe care mi-o puteti oferi! [i]Povestea este urmatoarea:[/i] In luna iulie 2012 ... (vezi toată discuția)