avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria

Pana acum uscatoria nu a fost folosita decat de celelalte 2 familii de la parter (vecinii mei de palier), care nu au balcon. Am solicitat administratorului sa-mi puna la dispozitie, contra cost, o cheie dar a refuzat. Am cerut si vecinilor mei acelasi lucru dar de aproape 1 an refuza sub motiv ca un vecin de la et 2 a depozitat ceva in uscatorie si eu nu pot folosi spatiul pentru uscarea rufelor. Cu toate acestea, ei folosesc nederanjati spatiul tocmai in acest scop.
Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a putea si eu sa folosesc acest spatiu comun, tinand cont ca administratorul spune ca nu e treaba lui si presedinte de asociatie nu exista de mai mult de 6 ani. Daca nu se poate face nimic, mai este obligatoriu sa particip la cheltuielile ocazionate de intretinerea acestui spatiu (incalzire, iluminat, incuietori etc) sau de toate acestea trebuie sa se ocupe doar cele 2 familii care il folosesc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 23:01, 27 August 2012
Problema la dv. este ca nu aveti presedinte de asociatie si probabil nici comitet executiv.
Administratorul ar trebui sa faca ceea ce i se cere de catre comitet, iar reclamatia dv. ar trebui facuta la presedintele asociatiei.

Daca nu aveti o minima organizare legala in asociatie, atunci nu va ramane decat sa va certati intre dv., proprietarii.

Uscatoria este proprietate comuna care se intretine de catre toti proprietarii si de care trebuie sa se bucure toti proprietarii.
Asa este in teorie, toti folosim, toti intretinem. Dar daca in realitate nu se intampla asa, in situatia prezentat mai sus, cine are competente pentru rezolvarea problemei: primaria, politia? Daca nu as fi avut probleme cu igrasia deorece ma obliga sa usuc in apartament nu ridicam aceasta problema care le poate parea minora unora. Totusi nu pot zugravi an de an si nu vad de ce as face-o daca am drept egal de folosinta. Exista vreo reglementare legala pe care sa le-o pot arata vecinilor ? Multumesc
Puteti face o cerere catre adiministrator in care solicitati accesul la acest spatiu comun pentru care si dvs achitati costurile aferente.
Are termen 30 de zile sa va raspunda tot in scris si sa va dea toate argumentele in cazul unui refuz.
Traiul la comun nu este usor oricum, dar daca nu exista si intelegere si respect, cu atat mai greu.
Prevederi legale exista in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si in HG 1588/2007 cu normele de aplicare, dar in acestea nu se spune despre cum se foloseste proprietatea comuna, care este o axioma, fiind comuna e de folosit in comun. Vreau sa spun ca aceste legi arata cum se organizeaza o asociatie.
In legi nu gasim intotdeauna raspunsuri concrete la fiecare problema pe care o avem.

In consecinta ramane valabil ce v-am raspuns mai sus, daca nu aveti o organizare legala si normala, atunci nu va ramane decat sa va intelegeti cu vecinii sau sa va certati cu ei. Administratorul nu are nicio legatura cu impartirea de "drepturi" intre proprietari.
In primul mesaj am scris ca am cerut deja administratorului accesul prin solicitarea unei chei dar m-a refuzat sustinand ca nu e treaba lui si ca trebuie sa ma inteleg cu vecinii care au apucat sa foloseasca spatiul. Vecinii refuza. In aceste conditii, ei fiind singurii care folosesc spatiul nu trenuie sa fie si singurii care platesc pentru asta? Care ar fi urmatorul pas pentru a rezolva intr-un fel sau altul (adica folosim toti sau platesc doar ei)? Multumesc.

elga50 a scris:

Administratorul nu are nicio legatura cu impartirea de "drepturi" intre proprietari.


Cred ca tocmai a impartit aceste drepturi prin faptul ca le-a furnizat chei doar celor 2 familii nu si celorlalti proprietari din asociatie. Nu credeti?

Din experienta mea de pana azi,nici pe cale amiabila nici prin cearta nu se va rezolva nimic cu vecinii. Sa inteleg ca in afara de administrator nu exista nimeni care sa rezolve problema?
Atunci 25 familii platim doar ca 2 familii sa foloseasca?
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Folosire uscãtorie bloc aura 48 aura 48 Bună ziua, Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce Comitetul a hotărât ca în ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului oana truica oana truica in urma cu aproximativ 3 ani uscatoria blocului in care locuiesc era folosita drept wc public si sala de jocuri de noroc pt. golanii cartierului.Locuind la ... (vezi toată discuția)
Blocare acces uscatorie la bloc Paraschiv2017 Paraschiv2017 Din vara anului trecut, noul administrator, a blocat accesul la uscatorie, unde a stabilit \"sediul asociatiei\". De atunci suntem obligati sa punem rufele la ... (vezi toată discuția)