avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce trebuie sa stie un avocat IT?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce trebuie sa stie un avocat IT?

Care credeti ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un avocat care face consultanta pentru firmele din industria IT?

A. Trebuie sa aiba cunostinte tehnice de specialitate
B. Trebuie sa stie Drept, ca in rest se poate descurca in orice situatie

Sunt curios ce parere aveti.
Cunostiinte de specialitate e clar ca trebuie sa aiba. Dar in rest eu nu stiu mai nimic despre legislatia asta. Am inteles ca este foarte stufoasa si ca nu prea esti protejat.
Spre exemplu daca esti denigrat in vreo pagina de internet.... nici macar nu ai ce sa faci si mai greu afli cine este autorul.
Oricum parerea mea este ca in viitor va avea multa cautare avocatul IT.
comercialu trebuie stiut. tot comercial este. cand ii aud cu investitii energie privatizari m&a "banking" ... tot comercial e. si oleak de pr int.
Adevarat. Si eu sunt de aceeasi parere. Trebuie sa stii drept, si comercial, si civil, si penal, ca toate se leaga. Pe langa asta, lucrurile sunt putin cam neclare daca nu stii cu ce se mananca diverse concepte: hosting, webdesign, server, etc.

Pana la urma, e foarte ciudat modul in care s-au desprins ramurile dreptului unele din altele. Ese insa o realitate ca, in unele cazuri, baza e comercial, dar cireasa de pe tort sunt cunostintele de specialitate.
Legea comertului electronic, norme, modificari. Adica in primul rand legislatie. Daca ai in vedere activitatea aceasta. Legislatia este stufoasa. Practica in ce priveste comertul electronic este destul de slabuta si problemele sunt multe. Exista carti> Inrractiunile privind comertul electronic. Madalina
Un raspuns la obiect si fara bla bla-uri de profesionisti? Trebuie sa cunosti foarte bine Dreptul Proprietatii intelectuale, in materie, Legea nr.8/1996 si Legea care protejeaza Softurile, programele IT. Pentru mai multe scrieti sau vizitati pagina web www.consultantajuridica.home.ro

Alte discuții în legătură

Modificari 10 septembrie 2009 Alin Popescu Alin Popescu [b]Am introdus specializarea Expert judiciar in Catalogul Consultantilor Avocatnet.ro.[/b] Aceasta are deocamdata urmatoarele domenii: - Autovehicule, ... (vezi toată discuția)
Expertul parte/specialist in procesul penal alexandrugroza alexandrugroza Buna seara. In faza de urmarire penala s-a aprobat efectuarea unei expertize tehnice IT. Invinuitul este intrebat daca doreste sa asiste si un expert/ ... (vezi toată discuția)