avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu crestere copil

Buna ziua, sunt angajata de 6 ani in sistemul bugetar si sotul meu are o firma cu datorii la stat plus impozite neplatite la masina si probabil amenzi de circulatie :(. As dori sa stiu daca in acest caz statul imi poate opri indemnizatia pentru cresterea copilului pe 1 an (2ani - depinde cum o sa ma hotorasc). E nevoie sa divortez si sa nu-l declar ca tata al copilului? #-o #-o #-o
Cel mai recent răspuns: jidanu , utilizator 11:11, 27 August 2012
Statul nu-si va permite imixtiunea in viata personala a dvsta si a copilului dvstra in partea ce tine de alocarea de indemnizatii p/u cresterea copilului chiar si daca sotul dvstra are datorii.
multumesc mult! asta in situatia in care nu dau ei o lege ...
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. - Asadar este vorba de bunurile personale, proprietatea familiei dvs., si pentru care trebuie sa platiti taxe si impozite la Primarie.
- Datoriile firmei sotului nu au legatura cu datoriile prevazute mai sus.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot retine amenzi din alocatie si din indemnizatia pentru ccc? veronicabouros veronicabouros buna ziua!sotul meu are niste datorii la primarie,adica niste amenzi si i-au spus ca daca nu le plateste o sa ne opreasca banii din alocatia fetitei noastre ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul local monique2803 monique2803 Se stie ca indemnizatia de crestere copil se suspenda in cazul in care ai datorii la bugetul local. Amenzile neplatite ale sotului meu care apar ca datorii la ... (vezi toată discuția)
Mi se poate suspenda plata indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru amenzile sotului? ajecheanu ajecheanu Buna ziua! Am fost anuntata de primarie ca daca nu platesc amenzile sotului pe care le are dinaite de cununia noastra mi se opreste plata indemnizatiei pentru ... (vezi toată discuția)