avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... solicitare protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

solicitare protectia consumatorului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: suntem o firma care comercializeaza materiale de constructii iar pentru un produs exista o norma europeana/standard care nu am primit-o de la producator si pe care nici nu vor sa o puna la dispozitie. In urma unei reclamatii pe produsul respectiv, Protectia consumatorului a venit in control si ne-a solicitat aceasta norma, in calitate de distribuitor al acestui produs. Sunt dispusi sa faca o solicitare in scris daca nu le punem la dispozitie norma respectiva.
Ce putem face noi in aceasta situatie?
Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:11, 29 August 2012
In cazul mentionsat dvs sunteti presati si de termenul de solutionare impos de ANPC,astfel incat este mai dificila pune la dispozitie respectiva norma
Incercati contactarea producatorului cu solicitarea expresa de depunere norma de calitate a produsului care poate fi comunicata dvs inclusiv prin email
Incercati sa fiti mai explicit/a referitor la ce vi s-a cerut, nu cumva este vorba de certificat de conformitate? Ma intreb la ce le-ar folosi celor de la ANPC un standard :-/

Sau aveti certificat de conformitate insa pe el nu este trecut standardul ale carui cerinte le indeplineste (ceea ce nu ar fi tocmai in regula, pentru ca la asta se refera conformitatea - la respectarea conditiilor unui / unor standarde)?
Exemplu de certificat de conformitate - produse pentru constructii:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
Ares-3, moderator
Nu este vorba de certificat de conformitate ci de o norma-standard al unui produs. Am trimis solicitarea in scris si producatorului si acum asteptam!
Va multumesc mult pentru ajutor!
Spuneti-ne-o si noua, poate o gasim, insa in continuare ma intreb de ce le trebuie - doar nu fac certificari de produse, ci trebuie sa se asigure ca produsele vandute au certificate de conformitate eliberate de organisme acreditate.

Cititi Hotărârea Guvernului nr. 622/2004 republicata, poate va ajuta:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare iso bogoslov bogoslov Buna ziua, Am cumparat produse de curatenie de la o companie cu intentia de a le vinde in Marea Britanie. Am incheiat contract de exclusivitate cu respectiva ... (vezi toată discuția)
Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
De ce autorizatii/omologari am nevoie pentru fabricare de piese auto? Adrian_MAB Adrian_MAB De ce fel de autorizatii/omologari/certificari am nevoie pentru a produce diverse componente ale sistemului de franare la automobile si camioane (placute, ... (vezi toată discuția)