avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti

Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie depusa in termen de 15 zile si pana la urma nu am primit castig de cauza. De la primirea prin posta a hotararii judecatoresti am platit in termen de 48 ore jumatate din amenda, respectiv 203 Ron. Cei de la Primarie imi spun ca trebuie platita toata amenda... Insa daca depun contestatie si se judeca, pana la decizie si primirea hotararii judecatoresti nu se "blocheaza" totul ? CU alte cuvinte, daca am platit jumatate din suma de la primirea hotararii in termen de 48 ore acum trebuie sa platesc toata suma, in intregime??? Sa actionez Primaria in judecata ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:05, 3 Februarie 2018
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.

Pentru a putea fi achitata o amenda la 1/2 in termenul de 48 ore de la primirea prin posta a hotararii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti trebuia ca plangerea sa fie depusa in primele 48 ore de la comunicarea procesului verbal de constatare a contraventiei intrucat plangerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia si nu in termenul de 15 zile.

Acum trebuie sa achitati amenda in intregime, degeaba actionati primaria in judecata.
Data PV de contraventie este de 21 Mai, iar plangerea mea la instanta a fost inregistrata la data de 24 Mai ( zilele de 21 si 22 fiind zile nelucratoare), am verificat . In acest caz nu este exact la limita, sa fiu incadrat in cele 48 ore ?

Multumesc anticipat.
se considera zile lucratoare ca si in cazul achitarii la 1/2 a amenzilor, prin urmare v-ati incadrat in termenul legal.:)

daca te "prinde" sambata achiti 1/2 din amenda luni si marti.
Va foarte multumesc si voi face o adresa in conformitate catre biroul local Taxe si Impozite din primaria locala. In cazul in care nu-mi vor da castig de cauza, in acel moment cred ca va trebui sa ma adresez instantei.
Cu aleasa consideratie !
Daca amenda este primita intr-o zi de vineri sau sambata ultima zi este luni pentru a va incadra in cele 48h.

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)