avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti

Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie depusa in termen de 15 zile si pana la urma nu am primit castig de cauza. De la primirea prin posta a hotararii judecatoresti am platit in termen de 48 ore jumatate din amenda, respectiv 203 Ron. Cei de la Primarie imi spun ca trebuie platita toata amenda... Insa daca depun contestatie si se judeca, pana la decizie si primirea hotararii judecatoresti nu se "blocheaza" totul ? CU alte cuvinte, daca am platit jumatate din suma de la primirea hotararii in termen de 48 ore acum trebuie sa platesc toata suma, in intregime??? Sa actionez Primaria in judecata ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:05, 3 Februarie 2018
Buna ziua, as avea si eu niste intrebari legate de plata unei amenzi..... Am depus contestatie in urma careia mi s-a redus cuantumul amenzii. As vrea sa stiu urmatoarele:
1. unde trebuie sa platesc? (nu stiu daca reprezinta "contributia" la bugetul de stat sau cel local, nici macar nu stiu diferenta...)
2. cat timp am la dispozitie sa platesc, de la primirea hotararii prin posta? pt ca trebuie sa umblu dupa bani imprumut (exclus termenul de 48 de ore)
3. cu ce ma prezint la ghiseu cand ma duc sa platesc, avand in vedere ca suma de plata nu mai este aceeasi cu cea de pe procesul verbal initial, in urma emiterii hotararii judecatoresti? trebuie sa ma duc cu P.V. si cu hotararea? sau cand trimit chitanta si copia dupa P.V., dupa achitarea amenzii, trebuie sa trimit si copie dupa hotarare?
Va mutumesc anticipat!
se poate plati in 48 h de la comunicare?
Despre ce fel de amenda este vorba, de circulatie, etc.? Difera termenul intre ele, 2 zile lucratoare, 48 ore, in unele cazuri nu se admite plata a jumate din minim in termen (de ex. sanctiuni la legea 61/1991)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)