avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anulare contract inchiriere intre asociatie si SRL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anulare contract inchiriere intre asociatie si SRL

Buna ziua.

Problema cu care ma confrunt este anulatea unui contract de inchiriere incheiat intre o Asociatie de Proprietari (bloc) si o Societate Comerciala (SRL).

As dori sa stiu in ce mod/daca se poate anula/rezilia/modifica acest contract unilateral.

Asociatia de Proprietari doreste rezilierea contractului din mai multe motive; neseriozitatea chiriasului, plata intarziata a sumelor datorate(contravaloare chirie+utilizati).

Pentru o mai buna intelegere a situatiei in particular pot oferi spre analiza contractul de inchiriere si toate informatiile posibile despre Societatea care detine in chirie spatiul respectiv.

In speranta ca ma veti contacta,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:47, 5 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
@Raduan,
Orice contract de inchiriere, de concesionare, de munca, de orice ar fi trebuie sa aiba in continutul sau clauze, drepturi, obligatii ale ambelor parti si precizari cu privire la termenul valabilitatii intelegerii, posibilitatea incetarii, suspendarii, rezilierii contractului.
Un contract de inchiriere se poate rezilia de una din parti chiar si fara sa i se impute ceva celeilalte parti, daca s-a prevazut asa ceva in contract.
Am vazut contracte de inchiriere intr-un mare complex comercial (200-300 spatii comerciale, puncte de lucru), in care, pe langa multe posibilitati de incetare a contractului (de ambele parti), este prevazut clar si fara loc de interpretare ca "proprietarul spatiului poate rezilia in mod unilateral contractul de inchiriere fara a motiva acest lucru, cu conditia de a anunta chiriasul in scris cu 60 de zile inainte...".
Asa ca bazati-va pe ceea ce ati prevazut in contract sau, daca nu a fost intocmit corect, intocmiti acum acte aditionale, apelati la specialisti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere ContSters263546 ContSters263546 Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este anulatea unui contract de inchiriere incheiat intre o Asociatie de Proprietari (bloc) si o Societate Comerciala ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica laurentiuflorin laurentiuflorin Buna ziua. Sunt administratorul unei societati comerciale si vreau sa inchiriez un spatiu comercial ce apartine unei asociatii de proprietari. In acest moment ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)