avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare perioada determinata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt profesor suplinitor calificat, cu contract de munca pana pe 31 august 2012, data pana la care aveam concediu de odihna. Deoarece am probleme de sanatate, din data de 27 august 2012 am intrat in concediu medical (urgenta) pana pe 31 august, cu prelungire pana pe 14 septembrie. In perioada 1-14 septembrie cine imi plateste concediul medical?Scoala poate sa-mi desfaca contractul de munca la 31 august chiar daca eram in concediu medical? Va rog foarte mult sa-mi dati un raspuns pentru ca sunt disperata! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:27, 5 Septembrie 2012
Va inceteaza CIM la data la care expira termenul pentru care a fost incheiat. Concediul medical va fi preluat in plata de casa teritoriala de sanatate
Art. 49 DIN codul muncii republicat
;;;;

(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

oug 158 din 2005

Art. 32. - (1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in situatia in care a expirat termenul pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, a expirat termenul pentru care a fost exercitata functia publica ori a expirat mandatul in baza caruia a desfasurat activitate in functii elective sau in functii numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti.
Mergeti urgent cu certificatul medical la casa de sanatate, trebuie depus acolo pentru a putea beneficia de indemnizatie.

Norme la OUG nr. 158/2005:
ART. 67
(1) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevãzute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) şi la art. 32 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor ataşa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate, al cãrei model este prezentat în anexa nr. 9.
(2) Pentru situaţiile prevãzute la art. 17 alin. (4), art. 32, 33 şi 53, certificatul de concediu medical se va depune la plãtitor pânã cel mai târziu la sfârşitul lunii în care s-a eliberat certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat crisdinu1508 crisdinu1508 Buna ziua, eu am contract determinat care se termina pe 31 august si acum sunt in medical mai trebuie sa stau vreo 3 luni acasa, cine imi va plăti în ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate diana_rotaru1 diana_rotaru1 Buna ziua! In perioada 1 sept. 2016 - 31 aug. 2017 figurez ca profesor suplinitor la o scoala, apoi imi expira contractul pe perioada determinata. Dupa 31 aug. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical contract de munca încheiat. crysthynna crysthynna Buna ziua! Am următoarea situatie: un angajat a fost încadrat la data de 01.05.2016 cu contract pe perioada determinata pana la data de 01.04.2017, pana la ... (vezi toată discuția)