avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat energetic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat energetic

vreau sa cumpar un apartament(cash) iar proprietarul mi-a zis ca nu mai scoate cerfiticatul energetic ca nu este obligatoriu.am mai citit pe undeva ca nu este obligatoriu dar notarul pune un fel de clauza in contract cum ca "vanzatorul si cumparatorul au ajuns la o intelegere si nu trebuie sa prezinte acest act, cumparatorul luan asupra lui consecintele legii ...nu stiu care"..
...deci este obligatoriu sau nu...
Cel mai recent răspuns: stoicescubogdan , utilizator 18:08, 5 Septembrie 2012
Nu este obligatoriu. Costul unui certificat este de pana la 500 lei si de aceea multi omit sa-l solicite pentru ca e costisitor. Unii sustin ca este un motiv in plus de a solicita o suma mai mare la vanzare, prin faptul ca fiind izolat termic costurile sunt mai scazute.
asa stiam si eu dar am mai citit prin alte parti si sunt mai multe pareri....de exemplu, de clauza asta la notar nu stiam ,bine , nu stiu daca este adevarata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c imobil fără certificat de performanță energetică. este acesta un motiv de nulitate? tomyblue tomyblue Buna seara,doresc sa merg la notar impreuna cu concubina mea (suntem impreuna de 14 ani) si sa fac un act de vanzare cu drept de habitat (pt.mine) ,asta ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in vila urmeaza sa achizitionam prin credit ... iulyaD iulyaD Cumparare apartament in vila Urmeaza sa achizitionam prin credit ipotecar un apartament in vila. Am semnat deja antecontractul. As vrea sa stiu, ca si ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)