avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat constatator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat constatator

Buna ziua
Lucrez in cadrul firmei XAPT Ungaria. Firma XAPT Ungaria a deschis un oficiu XAPT Romania in Bucuresti dupa care a incetat activitatea si a cesionat compania.
La momentul actual, firma XAPT Ungaria are nevoie de un certificat constatator cu urmatoarele date: statusul companiei XAPT Romania si numele actionarilor la momentul cesionarii companiei. Pentru eliberarea certificatului constator trebuie completata aceasta cerere [ link extern ] .
Intrebarile noastre sunt urmatoarele:
Persoana care depune aceasta cerere trebuie sa fie reprezentata a companiei XAPT Ungaria, reprezentata a noi companii catre care firma XAPT Romania a fost cesionata sau poate fi oricine?
Ce acte sunt necesare in momentul depunerii cererii pentru certificat constatator?
Se poate face aceasta operatiune on-line sau prin intermediul faxului?

Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 15:01, 6 Septembrie 2012
Persoana care depune aceasta cerere trebuie sa fie reprezentata a companiei XAPT Ungaria, reprezentata a noi companii catre care firma XAPT Romania a fost cesionata sau poate fi oricine?

In mod normal ar trebui sa fie reprezentata firmei. Practic certificatul constatator il poate obtine oricine.

Ce acte sunt necesare in momentul depunerii cererii pentru certificat constatator?

Nu este nevoie de niciun act, trebuie doar sa cunoasca datele de identificare ale societatii: CUI si J

Se poate face aceasta operatiune on-line sau prin intermediul faxului?

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea fostului administrator carmela1 carmela1 Buna ziua, Am fost unic asociat intr-o S.C., calitate in care am facut un contract cu o firma de telefonie mobila (Cosmote) in urma caruia am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei firme ninah ninah buna ziua, as dori sa cumpar o gradinita cu after school, care este activa. despre ce ar trebui sa ma interesez pentru inceput? cum se va proceda cumpararea? ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ramonatm ramonatm Detin o SC, infiintata in 2005 si aflata in suspendare din 2007. Acum am dorit sa o lichidez si cineva m-a intrebat daca nu doresc sa i-o cesionez. Firma nu ... (vezi toată discuția)