avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tinar 15 ani, 3 zile spitalizare in Germania fara card ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tinar 15 ani, 3 zile spitalizare in Germania fara card europen, ce se poate face privind recuperarea plati medicale?

Tinar 15 ani fara card european cu 3 zile spitalizare in Germania
ce se poate face privind recuperarea sumei achitate pentru cheltuielile medicale?

Pot fi rambursate cheltuielile internari de la institutia de asigurari de sanatate romana in cazul in care achitara sumei a fost ca persoana privata deja facuta ?
Revenind in tara, unde pot gasi sprijin, consultanta?
Daca am uitat sa fac cardul european, pot sa-i cer institutiei de asigurari de sanatate sa-mi emita pe perioada vacantei posterior un certificat provizoriu/ card europen?

Multumesc pentru ajutorul acordat.:stunned:
Cel mai recent răspuns: wasimi , utilizator 22:21, 7 Septembrie 2012
Adresati-va CJAS .Se poate sa aveti noroc ca sa va restituie cheltuielile, dat fiind ca fiul dvs. este asigurat in sistemul public de sanatate fara plata contributiei.
Multumesc pentru indicatie utilizatorului danacj.

Am cautat pe net si gasesc modificare ordinului:
[/quot Art. I. - Punctul 3.2.3 din anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 559/2006 pentru aprobarea caracteristicilor tehnice si a modalitatilor de eliberare si utilizare ale cardului european de asigurari sociale de sanatate si pentru aprobarea modelului certificatului provizoriu de inlocuire a cardului european de asigurari sociale de sanatate, precum si a instructiunilor de completare si a modalitatilor de eliberare si utilizare ale acestuia, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 992 in 12 decembrie 2006, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

-"3.2.3. In situatiile prevazute la pct. 3.1 lit. a), data de la care incepe perioada de valabilitate a certificatului poate fi stabilita si anterior datei de emitere a acestuia, dar nu cu mai mult de 3 ani."
]
Se intelege prin rindurile de mai sus ca la o data care s-a incheiat, de exemplu 20.07.2012 data plecarii din tara ( printr-o calatorie prin agentie)
pot sa fac azi, 07.09.2012 cerere pentru un card european cu valabilitatea de la 20.07.2012 pina la 6 luni viitoare, conform legii romane, adica pina in 20.01.2013 ?

Ce intelegeti d-voastra printre rinduri?
Multumesc anticipat pentru mesaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de calatorie ocalinoiu ocalinoiu As dori sa stiu care este baza legala pentru incheierea asigurarilor de calatorie pentru deplasarea in strainatate. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)