avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate in spatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate in spatele casei

Buna seara.In urma cu un an, m-am mutat de la bloc la casa, fericita ca scap de problemele cu traiul in comun.Acum am dat de traiul ....cu veciniii=D>=D>Mai exact, intre casa noastra si casa din spate fiind spatiu -curte foarte mic, din cate am inteles in intelegere intre ei, nu s-a facut gard despartitor, tocmai ca sa nu micsorez cu gardul meu si mai mult spatiul vecinului din spate.Acum, m-am hotarat sa izolez casa termic si am cerut acordul sa intru in curtea lor, in prima faza sa distantez tevile de gaz ,care se afla atat ale mele , cat si ale lor(chiar si contorul lor de gaz) pe peretele din spate al casei mele.Eu voi suportA COSTUL DUBLU al manoperei distantarii celor doua conducte , desi una si ceasul le apartin lor).Acum , problema este ca ei nu-mi dau voie #-sa izolez cu polistiren de 10, doar de 5, ca altfel le intru prea mult in spatiu.Eu stiu ca spatiul sub stresina casei mele , in spate, imi apartine, chiar daca nu este delimitat cu gard.Ce fac eu in aceasta situatie?Exista baza legala?Sau se merge doar pe intelegeri amiabile?Sau instanta?Ca de maine voiam sa incep lucrarile:))
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 12:11, 10 Septembrie 2012
din nefericire singura rezolvare este prin instanta...daca ati sti cate astfel de cauze sunt , cred ca v-ati fi gandit de doua ori sa va mutati la casa :hammer:...se pare ca prea multi de la Bloc ( unde de bine de rau mai se ciocneau si de altii si de asociatie...) s-au mutat ca casa...incercati sa rezolvati amiabil...desi la cat de usor se apeleaza la justitie si cum nimeni nu pateste nimic daca are o atitudine abuziva, trebuie sa fiti realista....
Dar, exista temei legal conform caruia am drept de proprietate asupra spatiului de sub stresina case,din spate?
Izolati fundatia cu polistiren de 5 cm pana la h+0,4m, iar de la acesta inaltime cu cel de 10 cm.
Avantaje: modificarea amprentei la sol a constructiei respecta pretentia vecinului, iar picatura de pe perete va cade la 5 cm de amprenta la sol si nu in prelungirea peretelui in mod continuu pana la sol.
Vecinul ar trebui sa fie multumit, pentru ca in urma repozitionarii conductelor de pe perete care ii apartin, se va efectua si verificarea instalatiei sale. Aveti cativa vecini, si nu atatia cati sunt pe o scara (tronson) la bloc.
Vecinul are copaci sau vita de vie in spatiul in cauza? La ce distanta?
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
eraz, utilizator
Exact asta a a fost intentia, dar nu e nici asa de acord, adica e gresit spus , de acord, ca doar pe casa mea pun ce vreau.Problema care poate sa apara, nefiind granituit teritoriul meu, este sa nu ma lase sa intru in curtea lor pentru lucrari.Care este legea care prevede ca distanta minima dintre proprietati este de o,6 m, adica spatiul de sub stresina casei?
Distanta de 0.6m este aplicabila pentru o constructie care se va realiza, si nu pentru cea existenta deja (L. 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare).
Daca cei 0.6m sunt in proprietatea dumneavoastra, realizati grantuirea. Daca nu, solutiile sunt: pe cale amiabila sau in instanta.
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei? adi__d adi__d Buna ziua Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vecinul din spatele casei a decedat. moștenitorii ... Ion633 Ion633 Buna seara, Vecinul din spatele casei... A decedat... Moștenitorii au vândut terenul, noul proprietar Vine cu pretenții că hotarul din spatele casei ... (vezi toată discuția)