avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare ctr de vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare ctr de vanzare-cumparare teren

Buna ziua. In anul 2009 am cumparat de la bunicul meu un teren. Ulterior am construit si o casa pe acel teren fiind ajutata de parintii mei. Dupa terminarea lucrarilor m-am mutat in acea casa impreuna cu prietenul meu dar la putin timp tatal meu mi-a spus ca vrea sa divorteze de mama si sa se mute la mine si cu amanta lui. Eu nu i-am acceptat amanta si acum m-a dat in judecata sa-mi anuleze contractul de v-c pe teren pe motivul ca nu i-am dat eu banii bunicului. Banii au fost dati insa nu de mine ci chiar de tatal meu (din banii comuni -impreuna cu mama). Se poate anula contractul daca eu personal nu am dat banii ci el. El acum nu mai recunoaste acest lucru si sustine ca bunicul meu nu a primit niciun leu. Daca la proces recunosc ca nu i-am dat eu banii personal bunicului ci tatal meu din banii parintilor (fiind pe vremea acea un cadou din partea lor) se poate anula contractul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LUCY04 , utilizator 13:42, 10 Septembrie 2012
Contractul de vanzare-cumparare este esentialmente cu titlu oneros.

Asadar, plata pretului tine de esenta acestui contract.


Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi calificat ca fiind o donatie deghizata, de vreme ce obligatia ce incumba cumparatorului a fost indeplinita, prin remiterea sumei de bani ce constuie pretul vanzarii.

Nu are relevanta faptul ca inmanarea banilor a fost facuta de catre tatal dumneavoastra, intrucat se poate aprecia ca suma de bani ce v-a fost data dumneavoastra de catre parinti a fost chiar un act de donatie , initiat in vederea dobandirii dreptului de proprietate .

Contractul nu este lovit de nulitate absoluta, prin lipsa unui element al contractului, in speta pretul.


Pretul , insa, trebuie sa fie sincer , real si serios .


Ca să se considere că preţul este serios şi nu derizoriu, trebuie să existe o proporţie între cuantumul lui aşa cum este stabilit de părţi şi valoarea reală a bunului.

Stabilirea caracterului de preţ serios constituie o chestiune de fapt şi este lăsată la aprecierea instanţei pe bază de probe.

Succes.






Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Problema este acum faptul ca el nu vrea sa recunoasca faptul ca i-a dat banii, el sustinad ca bunicul nu a primit niciun ban si ca acel contract este de fapt o donatie deghizata. Nici vreun act, chitanta doveditoare nu exista, fiind in familie nu s-a pus pe vremea aceea problema de asa ceva. Acum este doar cuvantul meu impotriva cuvantului sau in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un pamant cu fosta sotie de la o ruda din partea sotiei dan apostol dan apostol Buna seara doamnelor si domnilor. In urma cu un an,am cumparat un pamant cu sotia de la un bunic de-al ei. Am divortat de ea,fara partaj. Acum cateva zile,am ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare Emil15 Emil15 Buna ziua, Tatal meu a decedat si am aflat ca a facut un act fictiv de vanzare cumparare a unui apartament , spun fictiv pentru ca persoana caruia i-a ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara ... (vezi toată discuția)