avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara stirea mamei deoarece casa era mostenita de la bunici-parintii lui.In 2008 mama afla despre aceasta tranzactie si determina pe tata sa anuleze acest act .In prima instanta tata pierde procesul si in recurs mama intervine cu o cerere de intervenient accesoriu.Cererea se aproba si ni s-au cerut mai multe inscrisuri.Mentionez ca in aceasta casa mama si tata locuiesc de 46 ani.Intrebarea mea este: nu trebuia si mama sa fie de acord cu vanzarea atat timp cat ea este de atatea ani in acest imobil?Ce inscrisuri trebuie sa mai prezinte mama ca sa ajute?Pe ce varianta sa mergem sa avem castig de cauza?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 07:55, 13 Aprilie 2011
Parintii erau casatoriti, atunci vanzarea fara acordul celuilalt e lovita de nulitate.Ce reprezentant a avut minorul la semnarea actelor?
Eu inteleg ca imobilul vandut era bunul propriu al vanzatorului, dobandit prin mostenire de la parinti.Avand acest regim , tatal avea dreptul de adispune de imobil fara acordul mamei.
Sigur ca pe parcursul celor 46 de ani si mama a adus un aport pentru intretinerea , imbunatatirea imobilului, insa acest lucru nu putea schimba regiomul de bun propriu, si drept urmare, mama ar putea emite unele pretentii de ordin pecuniar.
Multumesc avvalentina .Parintii sunt casatoriti de 46 ani.Aputut doar tata pentru ca aceasta casa figura ca mostenire de la bunici -parintii lui tata.Prima instanta nu a acceptat pe mama ca martora si a luat in calcul faptul ca e mostenire si mama n-avea nici un drept.Copilul a fost reprezentat de mama lui-cumnata mea.
Pretentii de ordin pecuniar de la cine? De la tata?
Tatal este reclamant in proces, d-lui invocand propria-i fapta cu scopul de a se dispune nulitatea absoluta a actului? Nu o sa se rezolve nimic; Actul e o donatie deghizata care poate fi " anulata" de tatal dvs. in alt mod, nu pe calea deja aleasa.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare ap_razvan ap_razvan Buna ziua! Am o nelamurire daca bunica din partea tatalui a murit dar si tatal meu iar sora lui tata, matusa a primit mostenire casa parinteasca prin act de ... (vezi toată discuția)
Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mama vinde casa libertin libertin Cum spuneam si in subiect, mama vrea sa vanda casa cu tot ceea ce presupune o gospodarie. Specificatie: Mama mai are o sora care si-a primit partea din avere, ... (vezi toată discuția)