avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare executare silita

Buna Ziua! Am o problema legata de neplata administratiei si asociatia de propietari m-a dat in judecata. Am pierdut procesul si verificind pe site-ul judecatoriei am vazut ca miine am termen la instanta pentru incuviintare executare silita de catre un executor. Va rog sa ma ajutati , sfatuindu-me ce sa fac si ce s-ar putea intimpla daca nu pot plati in timp real si care ar fi acel termen, suma de 34 milioane vechi, suma care este trecuta in hotarirea instantei?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:30, 12 Septembrie 2012
Faptul ca s-a solicitat incuviintarea inseamna ca dosarul exista deja pe rolul unui birou de executor judecatoresc. In pricipiu, dupa obtinerea incuviintarii, executorul va va trimite o somatie de o zi, dupa care va trece la poprire pe salariu/vanzare imobil/etc.
Poprirea este instantanee si poate fi poprita pana la o treime din salariu.
Scoaterea imobilului la licitatie dureaza in jur de 45 de zile (somatie de 15 zile + primul termen de vanzare 30 de zile).

Ca idee, incercati sa faceti rost de suma din debit cat mai repede si, eventual sa negociati cu executorul o reducere a onorariului sau pentru ca ati platit mai repede.
Va multumesc din suflet Domnule Avocat! Sigur ca o sa incerc sa plastesc debitul, insa, in sentinta se stipuleaza si plata penalitatilor catre asociatie , si acest lucru imi va fi foarte greu sa achit toata suma , in conditiile in care sunt somer si numai sotia mai are servici. Sa inteleg ca daca voi plati toata suma stipulata in sentinta si in incuviintarea de la instanta , in citeva zile , voi putea cere un onorariu mai mic executoriului? Ce ma sfatuiti ...exista si o solutie de revizuire a acestui dosar sau alta cale pe care o pot exercita sa amin acest deznodamint in urma caruia am inteles ca pot sa-mi pierd casa pentru citeva zeci de milioane? am vreun drept de prioritate in cazul in care acestia imi scot casa la vinzare?
Daca aveti motive intemeiate puteti formula contestatie la executare ,dar daca nu aveti motive concrete nu faceti decat sa prelungiti "agonia"
Aveti dreptul sa negociati cu executorul o esalonare a platilor
Incercati daca aveti posibilitatea sa achitati initial o suma mai mare pentru a demonstra buna credinta si interesul pentru achitarea sumei dispuse de instanta de judecata ,ulterior ramanad sa achitati si restul debitului
In cazul dv,onorariul executorului este suma fixa la debitul de recuperat,dar cu cat se prelungeste procedura de executare silita executorul este obligat sa incheie mai multe acte si procese verbale necesare la dosar,eventual publicatii si somatii care intra la capitolul cheltuielil de executare care majoreaza valoarea ce urmeaza sa fie impusa si recuperata de la dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita eugenion eugenion Am obtinut in instanta incuviintare executare silita a unui debitor. Executorul judecatoresc a trimis somatia debitorului si apoi adresa de proprire la ... (vezi toată discuția)