avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... canalizare fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

canalizare fara autorizatie

Buna ziua
Doresc niste lamuriri referitor la urmatoarea situatie: mama are in proprietate absoluta o casa cu 2 corpuri, in oras, pe un teren de 730 mp. Pt. ca este plecata de cativa ani, in afara tarii, eu si sora mea am mai trecut ocazional sa verificam daca totul este in ordine, si binenteles ca, s-a furat ca in codru, pana si ceasul de gaze de la poarta. Ca atare m-am hotarat, sa inchiriez ap. meu si sa ma mut la casa. Problema este urmatoarea: casa are toate utilitatile, inclusiv apa in curte, de pe vremea cand eram eu copil (am 36 ani). Singurul lucru care lipsea era canalizarea sau scurgerea apei menajere, existenta la aprox. 6 m de poarta. Acum 13 ani am sapat,(adica bunicul meu cand traia , cu ajutoare), din curte pana in strada pe sub poarta, si s-a legat la canalizare. Mentionez ca au sapat pe dedesubt, nu au stricat drumul care atunci era ca un drum de tara, s-a asfaltat acum vreo 6 ani. Eu acum cum as putea sa scot vreo autorizatie ceva sau ce sa fac sa nu fie probleme din punct de vedere legal? Se poate asa ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 17:12, 15 Septembrie 2012
solicitați o autorizație de intrare în legalitate de la Serviciul Urbanism al primăriei, menționând că sunteți legat la canal de prin 89” așa cum erau legile pe atunci.Vă vor solicita o schită și ceva taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sapatura pentru bransare electicitate ralu.fox ralu.fox buna seara, va rog frumos, am si eu nevoie de ajutor pentru a intelege mai bine ce drepturi si obligatii am ca nou proprietar de casa pe pamant. Am ... (vezi toată discuția)
Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am cumpărat un teren cu acces din drum privat pt ... Zalau2021 Zalau2021 Bună ziua Am cumpărat un teren cu acces din drum privat pt care am drept de servitute de trecere cu piciorul și mașina menționat în extrasul CF. Am ... (vezi toată discuția)