buna ziua din nou,
am trecut de un divort nu foarte placut si sunt putin speriata.hotararea e irevocabila in ce priveste divortul dar dragul meu fost sot a facut apel ptr ca nu vrea sa plateasca pensie ptr copii.nu am primit nici o citatie.m-am uitat pe internet pe lista cu procese si sunt trcuta intimata.nu prea am inteles termenul.daca el a facut apel ptr pensia de intretinere a copiilor trebuie sa ma prezint si eu la proces?copii locuiesc cu mine dar e custodie comuna.cum pot afla ce doreste el in apel?eu nu pot avea incredere in ce spune el.si daca trbuie sa merg la proces ce imi recomandati sa-mi iau din nou un avocat?el nu are casa nu vrea sa mai munceasca si tot nu inteleg ce Dumnezeu vrea.sfatuitima va rog ce sa fac ,omul asta e un monstru cu chip de om.MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR
Poate nu vrea sa plateasca cat s-a stabilit, ca deloc.. nu poate.
Veti fi citata si va avea atasat citatiei si o copie a cererii lui. Daca nu veti primi, la data termenului puteti cere o amanare pt a va pregati.
Calitate de intimata are in calea de atac a apelului partea care nu a atacat hotararea instantei de fond.
Pentru judecarea apelului veti primi citatie insotita teoretic de motivele de apel ale apelantului. In felul acesta veti lua cunostinta atata de termenul de judecata cat si criticile aduse de apelant sentintei data in fond.
Este insa posibil sa primiti doar o simpla citatie, caz in care va trebui sa mergeti personal la arhiva tribunalului si sa luati cunostinta direct din dosar de motivele de apel.
Va veti putea apara printr-o intampinare depusa la dosar cu 5 zile inaintea termenului de judecata.
Pensia de interetinere a fost stabilita de catre instanta de judecata, in acord cu principiul pereeminentei interesului superior al minorului, asa incat, oricare ar fi vointa sotului dumneavoastra, acesta trebuie sa isi indeplineasca obligatia legala de intretinere.
Instanta de judecata s-a raportat fie la salariul minim pe economia nationala , fie la venitul net obtinutut , pensia de intretinere fiind stabilita intr-o cota procentuala sau fixa.
Apelantul, prin criticile aduse sentintei instantei de fond , prin prisma legalitatii si temeinicie ei , poate solicita sa fie redus plafonul pe care l-a atins pensia de intretinere , justificand posiblitatile reduse de plata.( pensia de intretinere este calculata in functie de necesitatile creditorului acestei obligtatii, dar si de posibilitatile efective de plata ale debitorului ).
Asadar , instanta de control judiciar va examina inca o data modul in obligatia legala de intretinere va fi realizata, insa , indiferent de modalitatea de plata, nu se va incalca principiul interesului superior al copilului, detaliat si de legea 272/2004.
Plafonul pentru pensia de intretinere poate fi redus pentru motive temeinice, dar obligatia legala de intretinere , nu poate fi , nicidecum , eludata, intrucat neplata pensiei , in mod consecutiv timp de cel putin doua luni, cu rea credinta, reprezinta elementul material al infractiunii de abandon de familiei , incriminata de art . 305 din Codul penal.
Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamate, iar impacarea partilor reprezinta o cauza ce inlatura raspunderea penala, incidenta pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, definitiva si executorie.
In vederea conturarii situatiei materiale a dumneavoastra, depuneti o intampinare , in dublu exemplar.
Puteti atasa inscrisuri noi , ce nu au fost depuse de dumneavoastra in fata instantei de judecata.
pensia a fost stabilita la 250 lei ptr fiecare copil.aceasta pensie zic eu ca sa stabilit in fct de venitul declarat.plus ca atrebuit sa plateasca si din urma din momentul care ne-am separat dar nu am primit nici un leu.era vorba de pensia pe 10 luni.dar nu vrea sa plateasca nici din urma , nici acum iar eu ce sa fac?plus ca mai platesc si rata la banca pe urma lui.sa-i deschid alt proces?nu vreau sa ajunga in puscarie.nu ptr el ci ma gandesc la copii.sfatuitima va rog
Apel- termen
ContSters201565
Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Divort
darimoni
Sotul este plecat din tara iar de intretinerea familie a uitat complet,sansele ca el sa se ocupe de familie practic sunt zero, stiu ca as putea sa l dau in ... (vezi toată discuția)