avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel- termen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel- termen

Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa se inregistreze apelul la Curtea de Apel Bucuresti?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters201565 , utilizator 17:12, 15 Aprilie 2011
Apelul se depune la instanta de fond.mai asteptati...in cateva saptamani primiti.
Daca dvs. a avut ca obiect doar pensie de intretinere, hotararea este atacabila
doar cu recurs, iar recursul se judeca la tribunal si nu la curtea de apel.
Dosarul ramane pe rolul instantei de fond pana la expirarea termenului caii de atac, apoi va pleaca la instanta ierarhic superioara pentru solutionarea caii de atac respective.
Cand dosarul dvs. va avea termenul de judecata fixat, partile vor fi citate.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Obiectele au fost: desfacerea casatoriei, pastrarea numelui, incredintare minor, plata pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii.
Pe divort a ramas irevocabila, cu drept de apel in 15 zile pe cererile accesorii.
Pensia de intretinere mi s-a dat de la data pronuntarii sentintei si nu de la data introducerii actiunii. Apelul l-am facut pentru acest lucru. Spuneti ca trebuie recurs?

Multumesc frumos
Nu, in cazul acesta hotararea dvs., este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare, pentru ca cererea de pensie este una accesorie divortului, termenul fiind de 30 de zile si nu 15, iar apelul se va judeca la instanta ierarhic superioara, adica tribunalul.
Dupa ce va veti judeca la tribunal in apel, mai aveti inca o cale de atac -recursul, care se declara la fel in 30 de zile de la comunicarea hotararii instantei de apel, iar acesta se va judeca, daca veti uza si de aceasta cale, la curtea de apel.
In primul mesajul al dvs. ati spus "proces pensie"..iar caile de atac si termenele cailor de atac sunt diferite in functie de obiectul actiunii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc frumos pt. raspuns. Sa inteleg ca la Tribunalul Bucuresti? Mentionez ca la Judecatoria Sect 6 a fost procesul. Adica, ierarhic instantele sunt: Judecat. sect, Tribunal, Curtea de apel? Cum pot afla data stabilita pentru apel?

Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Recurs. unde e inregistrata cererea de recurs? unde e inregistrat primul termen pentru Popescu2012 Popescu2012 Sentinta fond judecătorie : 14.12.2012 Cererea de Recurs (nemotivat) înregistrat la 18.12.2012 Comunicare sentinta redactată la ... (vezi toată discuția)
Apel termen ContSters177235 ContSters177235 ce reprezinta ,,apel in termen de....,,intro hotrare de divort,va rog? se poate face recurs la hotarare? multumesc! (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)