avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Situatie drum servitute. Posibile riscuri?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Situatie drum servitute. Posibile riscuri?

Buna ziua,
Am un lot de teren la care am acces printr-un drum de servitute. Atit lotul meu cit si drumul de servitute prin care am acces, au facut parte dintr-o fisie de teren care a apartinut unui proprietar. Proprietarul a dezmembrat acest teren in loturi asezate unul in prelungirea celuilalt (liniar) si in drumul de servitute pe care le-a vindut. Astfel, eu am luat al 2-lea lot numarind de la drumul comunal. In actul de vinzare cmparare nu este specificat ca am drepturi la acest drum de servitute, ci doar ca ma invecinez cu acest drum. Intrebararile mele sunt: ce probleme ar putea aparea din punct de vedere juridic ? Mi-ar putea lingradi cineva dreptul de acces la propietate (ex: fostul proprietar, mostenitorii lui, ceilalti proprietari ai loturilor care urmeaza lotului meu, etc)? Care sunt drepturile mele la acest drum? Ar trebui sa caut fostul proprietar si sa refac actul de vinzare-cumparare astfel incit sa se specifice clar ca am cota parte din acel drum?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: zgabi , utilizator 17:18, 25 Septembrie 2012
verificati cadastru.drumul de servitute a fost creat pentru toti cumparatori.
Multumesc mult pentru raspuns. In cadastru apare acest drum de servitute care imi permite accesul la lotul meu. Numai ca la ceilalti cumparatori (vecini de loturi) este specificat in contractul de vinzare - cumparare ca au drept de proprietar asupra drumului de servitute. Intrebarea e daca am drepturi de utilizare al drumului implicit (conform cadastru) sau trebuie specificat in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol in situatia in care drumul de servitute este tot in circuitul agricol si are un alt proprietar mareleurs09 mareleurs09 In 2009 am cumparat un teren intravilan rezultat dintr-o dezmembrare. Acest teren are destinatie agricola. Anul trecut fostul proprietar a vandut si cel de-al ... (vezi toată discuția)