avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCOATEREA UNUI TEREN DIN CIRCUITUL AGRICOL IN SITUATIA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCOATEREA UNUI TEREN DIN CIRCUITUL AGRICOL IN SITUATIA IN CARE DRUMUL DE SERVITUTE ESTE TOT IN CIRCUITUL AGRICOL SI ARE UN ALT PROPRIETAR

In 2009 am cumparat un teren intravilan rezultat dintr-o dezmembrare. Acest teren are destinatie agricola. Anul trecut fostul proprietar a vandut si cel de-al doilea teren rezultat in urma dezmembrarii, si cu aceasta ocazie a vandut celui de-al doilea cumparator si drumul de acces pentru cele doua loturi, drum creat prin dezmembrare. In contractul de vanzare-cumparare pentru cel de-al doilea lot si al drumului de acces este mentionat dreptul de servitute de trecere pentru lotul pe care l-am cumparat eu. Acum am depus documentele pentru schimbarea destinatiei terenului in curti-constructii si se pare ca nu o sa reusesc deoarece drumul de acces are destinatie agricola.
1)Este legala vanzarea drumului de acces, creat prin dezmembrare pentru cele doua loturi, catre cel de-al doilea cumparator?
2)Ce trebuie sa fac pentru a schimba destinatia terenului pe care l-am cumparat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Cum procedez? Mariana Barbu Mariana Barbu posed intravilan un teren de 5300mp cu constructie. Intentionez sa vand din teren cca.2500mp,si accesul spre acel teren se va face pe un drum de servitute.Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)