avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum sa procedez
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum sa procedez

Recent am primit un raspuns negativ la o cerere adresata unei institutii, care de luni ar fi executorie.
M-am uitat pe legea conteciosului administrativ, si doresc sa o atac in instanta sa cer modificarea intr-u totu a acestui raspuns primit.
Oare daca incep actiunea in instanta de luni, depunand actiune in instanta, se suspenda efectele raspunsului institutiei de drept pana la solutionarea cererii mele in instanta?
Ma gandeam ca pana cer instantei sa suspende efectele hotararii, institutia respectiva poate cere executarea dispozititi date.

In fond este vorba de nerespectarea de catre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a unor prevederi ale legii asistentei sociale cu nr 292/2011. Am facut o cerere si la care am primit un refuz si care specifica ca de luni se pune in practica hotararea luata de ei.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 08:26, 23 Septembrie 2012
Potrivit Legii 554/2004 a contenciosului administrativ ,dupa ce ati trecut de etapa procedurii prealabile:
"Procedura prealabilã
Art. 7. - (1) Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considerã vãtãmatã într-un drept al sãu sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sã solicite autoritãtii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se parcurge celelalte etape cu respectarea termenelor,care potrivit:
Art. 8. - (1) Persoana vãtãmatã într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemultumitã de rãspunsul primit la plângerea prealabilã adresatã autoritãtii publice emitente sau dacã nu a primit nici un rãspuns în termenul prevãzut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ competentã, pentru a solicita anularea, în tot sau în parte, a actului, repararea pagubei cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considerã vãtãmat într-un drept al sãu, recunoscut de lege, prin nesolutionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii.
(2) Instanta de contencios administrativ este competentã sã solutioneze litigiile care apar în fazele premergãtoare încheierii unui contract administrativ, precum si orice litigii legate de aplicarea si executarea contractului administrattiv. Executoriu devine acest document doar dupa obtinerea unei sentinte definitive .Deocamdata caracterul executoriu este suspendat de inceperea procedurii prealabile in baza L554/2004.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
irina_stirbu2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract concesiune anjinsan anjinsan Buna ziua, Anularea unui contract de concesiune (care este act de gestiune) este de competenta instantei de contecios administrativ ? Trebuie indeplinita ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)