avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Buna ziuua,
Am un punct de lucru deschis la Arad si as dori sa-l desfintez, una dindre angajate este gravida in 2 luni, lucreaza de 8 luni, mai am alte puncte de lucru la Timisoara.Cum procedez cu angajata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 23 Ianuarie 2009
Daca desfiintarea punctului de lucru de la Arad este reala si serioasa, atunci puteti proceda la concedierea salariatei conform art. 65(1) din Codul muncii.
Va multumesc!
tudorvaleriu a scris:

Daca desfiintarea punctului de lucru de la Arad este reala si serioasa, atunci puteti proceda la concedierea salariatei conform art. 65(1) din Codul muncii.

Si cu aplicarea art. 60 alin. (1) lit. c) cum ramane?
avn a scris:

.....
Si cu aplicarea art. 60 alin. (1) lit. c) cum ramane?

Vedeti ce spune art.60 alin.2 din Codul muncii , in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului :).
Prin urmare, angajatorul poate dispune concedierea si in cazul prevazut de art.60 alin.1 lit.c C.mun. numai daca este in reorgazinare sau faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gravida în concediu medical Carmenlavinia Carmenlavinia Bună ziua, sunt insarcinata în 19 săptămâni și sunt în concediu medical. Sefa mea vrea sa desființeze punctul de lucru pe motiv ca eu nu pot veni la ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Se poate concedia o gravida? ata ata Am o angajata care zice ca ii gravida. Inca nu a adus nici o hartie ca ar fi , dar nu se prezinta la lucru. In data de 29 dec trebuia sa vina la lucru si in 30 ... (vezi toată discuția)