avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Buna ziua ,
daca in cadrul unei activitati,se presupune ca un angajat a comis o infractiune in care este implicata si politia ,pentru ce perioada i se poate suspenda CM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 27 Septembrie 2012
Depinde in primul rand daca angajatorul va aprecia fapta ca abatere disciplinara sau raspundere patrimoniala.
In baza Codului Muncii, republicat:
1. CIM se suspenda de drept in temeiul art. 50 litera "g" daca salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de Procedura Penala;
2. CIM se suspenda din initiativa angajatorului in temeiul art. 52(1) litera "a" (pe durata cercetarii disciplinare) sau art. 52(1) litera "b" (in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pt fapte penale incompatibile cu fucntia sa, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti)
S-a depus plangere penala impotriva angajatului?
Multumesc pentru raspuns.
Se va face plangere penala impotriva angajatului.

Suspendarea contractului individual de munca din iniţiativa angajatorului este o facultate pentru acesta, iar nu o obligaţie.

In ceea ce priveşte soarta contractului individual de munca suspendat în temeiul art. 52 alin. (1) lit. b) din Codul muncii, aceasta depinde de soluţia emisa în procesul penal sau de rezolutia data de parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu am un salariat care e cercetat penal... am fost anuntati de avocata dansului ca este cercetat si ca este sub arest, eu la randul meu i-am suspendat cim 30 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim plangere penala pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta vicentiu.gurlui vicentiu.gurlui Este legala suspendarea CIM daca angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta ? Din ... (vezi toată discuția)