avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CUM POT RECUPERA BANII DE PE REPARATIA AUTOVEHICULULUI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CUM POT RECUPERA BANII DE PE REPARATIA AUTOVEHICULULUI AVARIAT IN ACCIDENT

In urma unui accident auto am reparat masina noastra la societatea pe care o avem. Ma intereseaza cum procedam ca sa ne recuperam cheltuielile pe care le-am avut cu reparatia masinii. Masina are asigurare RCA.Facturam societatii de asigurare pe baza devizului de lucrari executate? Cum sa procedez ca sa-mi recuperez banii? Astept un raspuns cat mai urgent daca se poate si va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 22:07, 26 Ianuarie 2009
Buna ziua.Pentru a va putea raspunde sunt necesare cateva date.In primul rand in ce imprejurari a fost avariata masina s-au intocmit acte de constatare de catre organele de politie etc
scuze masina are si CASCO si da s-a incheiat p.v. de constatatare de catre organele de politie. Suntem societate de transport marfuri si este vorba de un camion avariat. Noi detinem si un service. Ma interesa care este procedura pt. a recupera valoarea reparatiilor de la firma de asigurari.
cezara costina a scris:

scuze masina are si CASCO si da s-a incheiat p.v. de constatatare de catre organele de politie. Suntem societate de transport marfuri si este vorba de un camion avariat. Noi detinem si un service. Ma interesa care este procedura pt. a recupera valoarea reparatiilor de la firma de asigurari.

Inainte de efectuarea reparatiei ati instiintat asiguratorul asupra evenimentului rutier si s-a facut constatarea avariilor?
Daca da, problema este simpla. Daca nu problema se complica.

ing. Ioan Ciobanu
informati asiguratorul prin depunerea unei avizari de dauna; cititi si clauzele contractuale si ganditi-va la o motivatie plauzibila care v-a impiedicat sa va prezentati la firma de asigurari inaintea efectuarii relaratiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neaprobare plata reparatie misu_flo misu_flo Buna, Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Accident usor simonaioana72 simonaioana72 Un membru al familiei mele a neglijat reinnoirea politei rca si la un semafor a lovit bara unei masini. Cel lovit are casco si vrea reparatie completa pe ... (vezi toată discuția)