avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor domeniu online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor domeniu online

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie.
Doresc sa achizitionez un domeniu.ro, care exista deja domeniu.com.
La Rotld.ro, domeniul.ro pe care il doresc, este disponibil.
Domeniul de activitate al domeniu.ro, va fi acelasi cu al domeniu.com. Exista vre-un impediment legal pentru care sa nu achizitionez si sa folosesc domeniul? Exista posibilitatea ca societatea care detine domeniu.com sa ceara drepturi de autor?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 10:32, 16 Octombrie 2012
Nu exista niciun impediment legal. Domeniile se vand/cumpara in functie de primul venit, primul servit. Asta in legatura cu domeniul, insa nu este valabil daca aveti in vedere sa obtineti venituri din aceeasi categorie de produse, sau identice cu cele de pe domeniul.com
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Marka, utilizator
se poate ca firma care are domeniu.com sa detina dr de marca inregistrata ptr "domeniu", iar in cazul in care folositi domeniu.ro ptr un website prin care se vand bunuri/presteaza servicii identice/similare cu cele desemnate de marca "domeniu", veti comite acte materiale de contrafacere. titularul marcii "domeniu" in acest caz poate sa va interzica folosirea domeniu.ro. mai grav este daca "domeniu" este marca notorie, in acest caz titularul ei poate sa va blocheze folosirea domeniu.ro ptr orice activitate



verificati daca nu exista marci inregistrate "domeniu"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume domenii web asemanatoare. se incalca vreun drept? CGB86 CGB86 Detin un site cu numele (dau un exemplu) www.a-b.ro. Azi am primit o somatie prin care mi se aduce la cunostinta ca incalc drepturile de autor pentru ca detin ... (vezi toată discuția)
Domeniu.ro marcã înregistratã adyv adyv Buna ziua, Am inregistrat un domeniu.ro (sa zicem xyz-abc.ro ca persoana fizica intentionand sa-l utilizez pentru o firma pe care o voi crea ulterior, firma ... (vezi toată discuția)
Domenii web .ro aduku aduku Salut Doresc sa achizitionez cateva domenii .ro a unor branduri care urmeaza sa vina in Romania si nu l-au cumparat inca. Intrebarile mele sunt: 1. Firma ... (vezi toată discuția)