Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am un contract de munca suspendat de 6 luni iar firma la care lucrez de 4 luni vrea sa ma trimita in somaj , se poate sa beneficiez de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 14 Octombrie 2012
Puteti beneficia de somaj numai daca:
- c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs
- aveti n stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii pentru somaj.

Pentru ce aveti c.i.m. suspendat?
Nici eu stiu exact, probabil ca nu m-am prezentat la servici in perioada de preaviz, am cerut o copie dupa decizia de suspendare a contractului dar nu am primit inca nici un raspuns.
Cele 12 luni stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Cred ca este vorba despre o supendare pe perioada cercetarii disciplinare, daca este vorba despre absenta de la servici ... in acest caz, cred ca aveti sanse minime de a obtine somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj cristofer cristofer daca am muncit la o firma 6 luni iar dupa aceasta perioada firma a facut restructurari si am fost destituit ma intereseaza daca primesc somaj in aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)