avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buna ziua- casatorie cetatean turc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buna ziua- casatorie cetatean turc

Buna ziua doresc cateva informatii va rog mult in legatura cu casatoria.
Ma casatoresc cu un cetatean turc la primaria sectorului de care apartin.Din diferite motive viitorul meu sot nu va inregistra casatoria civila in turcia.Exista posibilitatea ca acesta casatorie sa se inregistreze automat sau numai in cazul in care se solicita acest lucru?
Si inca ceva el va aparea ca fiind casatorit la aplicarea de viza sau la eliberarea diferitelor documente de la ambasada Turciei din Romania sau de la Ambasada Romaniei in Turcia?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
roxanaandrei77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:03, 17 Octombrie 2012
Nu se inregistreaza ''automat'' ci doar la solicitarea persoanei.

In legatura cu eliberarea diferitelor documente... care ar putea fi acelea? De exemplu daca vrea sa obtina viza de lunga sedere de la ambasada romana din Turcia (ca membru de familie al dvs.) evident ca va trebui sa isi declare si sa isi dovedeasca starea civila.

Pentru ca ati scris de viza, va pun un link - poate va ajuta:
[ link extern ]
multumesc pentru raspunsurile date ..am citit pe un forum ca primesti amenda daca nu iregistrezi casatoria .. de aceea am gandit ca ar putea trimite la ambasada si acesta mai departe .
Era vorba de amenda aplicata cetatenilor romani - dvs. nu aveti nimic de facut in cazul acesta pentru ca va casatoriti in fata autoritatilor romane.
Care sunt sanctiunile in Turcia nu stim, ar fi bine sa o inregistreze insa daca nu vrea... nu vrea :)
ok:)
D.soara, tot pe acest forum am citit despre o alta d.na, care s-a casatorit cu un cetatean turc si care nu si-a facut transcrierea in Turcia. Intre timp sotul a decedat iar dumneaei in fata autoritatilor turce nu a avut calitatea de a solicita transcrierea, astfel ramanand fara ajutor. Asa ca, mai bine imediat dupa nunta sa solicite sotul transcrierea certificatului in Turcia si sa vi-l dea spre pastrare dvs., ca nu se stie niciodata.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei LarisaKaradağ LarisaKaradağ Buna ziua. As avea o nelamurire: sunt casatorita de putin timp cu un cetatean turc. Eu sunt stabilita in Franta. As dori sa aflu daca se poate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)