avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat atestare fiscala.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat atestare fiscala.

Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a adus-o si mi-a vandut-o ? El a zis ca nu , ... l-am crezut ..si chiar nu am idee cum as mai putea da de el .
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:07, 23 Octombrie 2012
Daca ati cumparat masina de la un targ auto in tara, in mod normal trebuie sa figureze inscrisa pe firma sau pers. fizica in Romania, aceasta fiind obligata sa va dea certificat fiscal ca sa o puteti inmatricula si inscrie pe numele dvs. Daca o cumparati din Germania, dvs, nu aveati nevoie de certificatul fiscal.

Cel care a adus-o unde are domiciliul? Tranzactia desfasurandu-se in tara, trebuie inscrisa de aceea persoana.
Masina a fost cumparata de la o pers fizica , din cluj ( acolo are si domiciliul ) . Mentionez ca masina am cumparat-o cu numere de germania ( de tranzit ) . El mi-a explicat ca doar pentru numere rosii , sau negre ( de ro ) trebuie certificat fiscal . In acest caz , cum pot rezolva aceasta problema ( punem raul in fata - nu pot da de el ) .

Voi avea probl la scoaterea numerelor rosii ?
Multe persoane confunda inmatricularea cu inscrierea masinii. Deci ce spuneti legat de numerele rosii, este valabil doar la politie la inmatriculare, nu are nicio legatura cu inscrierea. Dvs, cumparand masina din Cluj, pers. fizica, ca sa o inscrieti la impozite si taxe va trebuie certificat fiscal, de asemenea si la inmatriculare, fara acest certificat fiscal nu este posibil.
Nici daca as plati impozitul de.. cand a fost cumparata masina din germania ?
Sau ...as putea reface contrctul de v/c din germania , sa il fac de pe numele neamtului pe numele meu ?
Nu vad cum as putea da de acea pers. din cj .:(
Daca nu gasesc o sol , practic..nu prea am ce face cu masina ..:(
Nu sunteti obligat sa prezentati certificat de atestare fiscala intr-o singura situatie:
autot este cumpart de Dvs inainte de implinirea a 30 de zile de la data la care vanzatorul Dvs. a cumparat autot. din germania.
Veti prezenta totusi urmatoarele documente:
-CVC incheiat intre Dvs. (cumparator) si vanzatorul Dvs. precum si CVC icheiat intre proprietarul din germania (vanzator) si vanzatorul Dvs. (cumparator),
-actele autot. traduse in lb. romana si legalizate
-certificat de autenticitate eliberat de RAR
-CIV autot. intocmit de RAR

Alte discuții în legătură

Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei masini cu numere de germania din romania de la un samsar kap kap -Ce acte trebuie sa imi predea cel care imi vinde masina si la ce trebuie sa fiu atent sa nu am vreo surpriza dupa. -Ce pasi ar trebui urmati ? (vezi toată discuția)
Lãmuriri certificat fiscal mannion mannion Bine v-am găsit! Trebuie să îmi înmatriculez o maşină. Cel de la care am cumpărat-o mi-a oferit un certificat fiscal, dar a expirat. Poliţia spune că ... (vezi toată discuția)