avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat atestare fiscala.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat atestare fiscala.

Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a adus-o si mi-a vandut-o ? El a zis ca nu , ... l-am crezut ..si chiar nu am idee cum as mai putea da de el .
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:07, 23 Octombrie 2012
Cu tot respectul va intreb, sa modificat cumva Codul fiscal privind " ART. 264--Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.

(5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept."

@c3zar, ca sa platiti impozitul trebuie sa fie declarata de cel care a adus-o. Ca sa refaceti contractul de vanz-cumparare cu neamtul, va intreb nu va este mai usor sa dati de cel din Cluj, decat de cel din Germania?

Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei masini cu numere de germania din romania de la un samsar kap kap -Ce acte trebuie sa imi predea cel care imi vinde masina si la ce trebuie sa fiu atent sa nu am vreo surpriza dupa. -Ce pasi ar trebui urmati ? (vezi toată discuția)
Lãmuriri certificat fiscal mannion mannion Bine v-am găsit! Trebuie să îmi înmatriculez o maşină. Cel de la care am cumpărat-o mi-a oferit un certificat fiscal, dar a expirat. Poliţia spune că ... (vezi toată discuția)