avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... exceptia calitatii procesuale active
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

exceptia calitatii procesuale active

Am contestat un proces verbal de contraventie. Problema este ca la denumirea societatii comerciale (amenda a fost aplicata pentru o societate comerciala), am scris doar denumirea partiala (am uitat sa trec semnul "&"). In plangere am scris din eroare numai SC XY SRL, fara semnul mentionat mai sus. Denumirea completa este SC X&Y SRL. Prin intampinare, s-a invocat exceptia calitatii procesuale active, sustinandu-se ca plangerea contraventionala poate fi sustinuta numai de SC X&Y SRL. Ce sanse sunt sa se admita o astfel de exceptie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 11:40, 31 Octombrie 2012
Faceti precizari la actiune prin care indreptati eroarea materiala, nu ar trebui sa aveti probleme
La primul termen de judecata aratati in scris ca in redactarea contestatiei s-a strecurat o eroare materiala cu ocazia tehnoredactarii si aratati denumirea corecta a societatii.

Depuneti anexat si copia certificatului de inmatriculare din care sa reiasa denumirea, sediul, numarul de inmatriculare si codul fiscal astfel incat sa aratati ca este una si aceeasi cu societatea amendata.
La termenul de judecata depuneti precizare actiune , in scris, prin care indreptati eroarea materiala, eventual anexati si copie certificat inmatriculare firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire societate srl in contracte de utilitati radu_dan radu_dan Exista vreun act normativ sau vreo reglementare sau vreo chichita, care sa permita unei firme care isi schimba doar denumirea din ex. SC X SRL in SC Y SRL ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala mancipri mancipri Pe un act aditional la contractul individual de munca, sub mntiunea \" Salariat.....\" , am scris ; \" Am luat la cunostinta astazi (data) . Nu respecta art.1 ... (vezi toată discuția)
Cedarea partilor sociale Pixelut Pixelut Incerc sa scap de o firma aproape falimentara, si am gasit deja pe cineva dispus sa o preia. Nu va fi practic o vanzare. In conditiile impozitului forfetar ... (vezi toată discuția)