avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pasi necesari pentru termoizolare bloc (spatiu comun)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pasi necesari pentru termoizolare bloc (spatiu comun)

Buna ziua,

Care sunt pasi, respectiv actele necesare pentru o asociatie de proprietari sa izolezi o scare de bloc (spatiu comun).
Sa efectual o asemenea lucrare in blocul in care locuesc si consider ca nu sau respectat legile. Pur si simplu am fost intrebati daca dorim sa izolam sau nu, sa intocmit un tabel si apoi dupa cateva luni de la terminarea lucrari m-am trezit ca trebuie sa platesc pentru lucrarea efectuata.

Am cerut sa vad contractul, contractul a fost semnat dupa finalizare lucrarii (nu are nici numar de inregistrare). Valoare contractului trebuia sa fie de aproximativ 20.000 lei, dar este doar de 7000 lei (cica l-a completat gresit si defat trebuia trecut trei rate a cate 7000 lei), si doua devize de lucrari de 10.000 lei (cate unu pentru cele 2 scari).

Cand a fost afisat tabelul de la asociatie sa trecut la rubrica alte cheltueli suma de 600 de lei.

Ma intereseaza pasi, respectiv acte pe care trebuie sa le indeplineasca asociatia pentru o asemena lucrare, eventula si legea care reglementeaza acesti pasi.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:54, 1 Noiembrie 2012
Trebuie ca Adunarea Generala a asociatiei să isi fi dat acordul pentru realizarea reabilitarii. Ce scria deasupra respectivului tabel pe care l-ati semnat initial?
Avand in vedere c/v apreciabila pe care o presupune asemenea modernizare,hotararea de executare modernizare trebuie dispusa de adunarea generala sau daca este o urgenta ,poate fi dispusa de catre citetul executiv cu respectarea normelor in domeniu
Scara de bloc reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari,
Avand in vedere suspiciunile si neclaritatile pe care le mentionati,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti "dreptul sa cunoasteti toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si aveti acces,la cerere la orice document al asociatiei"
Totodata,daca precizati ca in listele de intretinere au fost precizate la rubrica "alte cheltuieli" sume nejustificate legal,aveti dreptul in temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007
sa contestati lista de plata in termen de 10 zile de la a fisare acesteia
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Aceasta nu poate fi o lucrare de "termoizolare" cum se spune in mesaj si ne-ar face sa credem ca este o reabilitare termica sau asa ceva.
Avand in vedere pretul foarte mic (doar 20.000 lei pentru doua scari de bloc) probabil ca s-a facut o lucrare obisnuita de "hidroizolatie" a terasei pentru ca cei de la ultimul etaj au reclamat infiltratii de apa in casa.
Faptul ca s-a cerut acordul proprietarilor pe un tabel cu semnatura, acesata tine loc de hotarare a adunarii generale, conform legii 230/2007.
Apoi este firesc sa se repartizeze costul lucrarii pe listele de plata lunare, cote integrala pentru cei care nu au fond de reparatii sau diferente pentru cei care aveau ceva bani in fondul de reparatii.
Discutati cu presedintele, cu vecinii si daca tot nu va lamuriti, solicitati explicatii in scris, conform legii.
Reveniti si aici, pe forum, cu amanunte.
Pentru ca tot ati deschis aici discutia despre reabilitare termica, va propun atentiei Dvs. un articol extrem de interesant. Deschideti link-ul de mai jos. Treaba este foarte serioasa.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatia termica a unui bloc Mariana Petriuc Mariana Petriuc Am un apartament de 3 camere la unul din capatele blocului. In total blocul are 8 scari. Partial locatarii unor scari si-au facut izolarea termica a blocului ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu respecta legea 230 maud maud M-am mutat intr-un bloc de 4 etaje si 7 scari in ianuarie 2014, dupa ce inainte locuisem la casa cu curte. Asociatia de proprietari (la care am facut cerere sa ... (vezi toată discuția)
Reparatii bloc - asociatia de proprietari Liniutapuncliniuta Liniutapuncliniuta Buna ziua. In lista de cheltueli aferenta lunii decembrie, la noi in bloc, a aparut fond de reparatii. Astazi la intrunirea grenerala a asociatiei de ... (vezi toată discuția)