avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii bloc - asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii bloc - asociatia de proprietari

Buna ziua. In lista de cheltueli aferenta lunii decembrie, la noi in bloc, a aparut fond de reparatii. Astazi la intrunirea grenerala a asociatiei de proprietari ni s-a comunicat ca fondul se strange pentru lucrari de reparatie in valoare de 7500 de lei - izolarea unei parti din acoperis si stresina blocului. Sub acoperis este construita o mansarda care are proprietari. Explicatia care ni s-a dat din partea administratorului a fost ca proprietarii mansardei pot sa ne actioneze in judecata deoarece noi refuzam sa reparam izolatia mansardei. Reparatile/ firma care a facut lucrarea au fost decise de catre administrator, fara hotarare in adunarea generala, fara instintarea prealabila a locatarilor despre executarea lucrarii sau valoarea totala.
1. In ce masura acoperisul este parte comuna daca acolo este o mansarda locuita?
2. Izolarea in vederea cresterii confortului termic pentru un apartament mansarda este o obligatie a asociatiei de locatari?
3. O astfel de lucrare neavizata de o comisie a asociatiei de locatari .... este legala?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liniutapuncliniuta , utilizator 09:06, 13 Februarie 2018
Ori este acoperis ori este mansarda
daca mansarda este precuta in documentee constructiei atunci este parte comuna
Dispozitia in vigoare prevede L nr 230/2007
Articolul 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.

Despre ce comisie vorbiti ?
Fiind vorba despre reabilitarea termica care implica costuri apreciabile,hotararea executarii unei astfel de investitii se dispune de catre adunarea generala
Practica a demonstart ca nu este de preferat executarea partiala de reabilitari termice ,
Autoritatea publica locala nu emite autorizatie de constructie pentru reabilitare partiala,lucrarea nu beneficiaza de garantie
Daca este o urgenta si Adunarea Generala ar fi peste 10 luni,ce faceti? Daca se sparge o coloana, la fel se procedeaza? Este normal sa existe un fond de reparatii pt situatii neprevazute.
Va multumesc mult de raspuns. Mansarda este locuita si este construita sub acoperis. Lucrarea nu a fost aprobata in adunarea generala. Proprietarii ultimului etaj au reclamat pierderi de caldura datorate unei izolatii ineficiente a acestui acoperis. Administratorul a contactat pe cineva ... sa repare, lucrarea s-a efectuat. Noi am fost informati doar ca trebuie sa platim. Nu am vazut nici un contract, nici o aprobare pentru lucrar, nici o factura pe materiale. In adunarea generala nu s-a stiut anterior nici valoarea lucrarii, nici ca se va face o lucrare. Dupa 3 luni ni s-a explicat ca daca nu faceam aceasta "izolare termica" proprietarii mansardei ar fi putut da asociatia in judecata.
Nu era vorba de o urgenta. Exista fond de reparatii care este achitat fara probleme. Este vorba de reabilitarea termica a unei mansarde care este in proprietate privata.
Nu era vorba de o urgenta. Exista fond de reparatii care este achitat fara probleme. Este vorba de reabilitarea termica a unei mansarde care este in proprietate privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)