avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcerea la servici din concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcerea la servici din concediu de ingrijire copil

Buna ziua,

Am doi bebelusi gemeni nascuti pe data de 07.04.2011. Momentan sunt in concediu de ingrijire copil deoarece am optat pentru perioada de 2 ani. Data la care trebuie sa ma intorc la servici este 08.04.2013? Va intreb pentru ca am citit o lege, nu am inteles exact ce spunea, dar prevedea ceva de genu ca si celalalt parinte este obligat sa isi ia o luna de concediu de ingrijire copil si in acest caz mama trebuie sa se intoarca la servici cu o luna mai repede decat data la care copilul implineste 2 ani. Lamuriti-ma va rog.
Cel mai recent răspuns: d_cristina23 , utilizator 14:58, 2 Noiembrie 2012
1. Prevederea prin care si celalalt parinte este obligat sa intre cel putin o luna in CCC este valabila numai in cazul nasterilor incepand cu data de 1 martie 2012.

2. - Dvs primiti indemnizatie pentru CCC inclusiv pentru ziua in care copiii implinesc 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare (08.04.2013) inceteaza plata indemnizatiei si trebuie sa reluati activitatea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie penesmaria penesmaria Buna ziua, Copilul meu s-a nascut pe 24 august 2012. Am optat pentru ccc 2 ani. Sotul meu lucreaza dar nu vrea sa stea acea luna acasa. Eu vreau sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anamariagatea anamariagatea Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai ... (vezi toată discuția)