avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare stimulent

Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se afla si alocatia de 200 sau aceea e separat?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
1. - Alocatia de stat pentru copii si stimulentul de insertie nu au nici o legatura intre ele, se platesc separat.
- Alocatia de stat pentru copii se plateste indiferent daca aveti sau nu venituri.

2. Daca ati optat pentru concediu crestere copil pana la varsta de 1 an beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.

3. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

4. Puteti beneficia de stimulentul de insertie si direct, fara a mai intra in concediu crestere copil (CCC).
Buna ziua,
In Septembrie 2013 am depus la primarie dosarul pentru acordarea stimulentului de insertie pana la 2 ani, dar si declaratia tatalui cum ca nu doreste sa efectueze acea luna de crestere copil. In 28 Octombrie 2013 copilul (in cazul meu, copii/gemeni) implinesc 1 an, iar eu m-am intors la serviciu cu data de 29 octombrie 2013. Nici pana azi n-am primit acel stimulent, am primit in schimb o hartie cum ca inceteaza indemnizatia pentru cei 2 copii si o alta cum ca mi se refuza plata stimulentului pentru unul dintre gemeni. Cum se acorda acest stimulent?...lunar sau bilunar (pt ca eu in luna Noiembrie am mai primit un virament bancar in valoare de 3000 lei si nu stiu exact pentru ce (in jur de 3000 era si indemnizatia...de aici vin semnele mele de intrebare. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
madalinacmg, utilizator
1. In luna noiembrie vi s-a virat indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pe luna octombrie, pana inclusiv pe 28 octombrie.

2. - Incepand cu 29 octombrie trebuie sa primiti stimulentul de insertie.
- Legislatia nu precizeaza ca in cazul multipletilor se acorda cate 500 lei pentru fiecare copil.

3. - Daca nu ati primit stimulentul de insertie pana acum reveniti cu un telefon sau un e-mail la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
- Ca si indemnizatia pentru CCC stimulentul de insertie se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
Va multumesc frumos.
Buna ziua! As dori sa stiu cum s-a solutionat problema dumneavostra in ceea ce priveste stimulentul de insertie. Sunt intr-o situatie similara si legile sunt destul de confuze si interpretabile, din pacate. Mai exact, doresc sa depun dosarul pentru CCC pana la implinirea varstei de 1 an a lui bebe, insa pentru a beneficia de acel stimulent de insertie, conform legii, ar trebui sa ma intorc la serviciu cu a zi inainte ca bebe sa implineasca 11 luni. Din mesajul dvs, am vazut ca v-ati intors la serviciu la o zi dupa implinirea varstei de 1 an a copiilor. Ce v-au spus cei de la AJPIS? Ati primit pana la urma stimulentul de insertie? Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)