avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

investire cu formula executorie

Am castigat in cadrul unui proces de iesire din indiviziune o sulta. Pentru a porni executarea silita trebuie sa investesc cu formula executorie hotararea care a devenit definitiva prin nerecurare ?
Cel mai recent răspuns: magdalena111 , utilizator 13:42, 3 Noiembrie 2012
Adresati cererere catre instanta care a pronuntat hotararea sa dispuna investirea cu formula executorie a hotararii
Ulterior contactati executor judecatores responsabil domiciliului debitorului dvs pentru a desfasura procedura de executare silita a acestuia
~ Conținut șters la cerere ~
avluca a scris:

Inainte de a investi hotararea cu fomula executorie , trebuie sa o investiti cu formula definitiva si irevocabila.


Nu prea sunteti avocat. Art. 269 si 376 Cod procedura civila.


@ magdalena111 - Da, pentru a fi executata, hotararea trebuie investita in prealabil cu formula executorie.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand se investesc si hotararile doar definitive, nu trebuie sa fie definitive si irevocabile. In al doilea rand, stampila cu definitiva si irevocabila nu exista. Exista o parafa (stampila e rotunda in viziunea mea, parafa e dreptunghiulara) prin care se legalizeaza o hotarare si alaturi se trece o mentiune scrisa de mana care poate fi "definitiva", definitiva si irevocabila", dupa caz. Investirea cu formula definitiva si irevocabila nu exista nici in teorie si nici in practica. Investirea e o operatie, definitiva si irevocabila e o caracterisitca. Devine prea complicat?

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie 1-2 1-2 Am primit o sentinta investita cu formula executorie astfel \\"Prezenta copie fiind conforma cu originalul, devenita irevocabila la data de 05.06.2012 prin ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)