avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investita sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

Investita sau nu?

Se poate pune in aplicare o hotarare definitiva si executorie referitoare la plata salariilor restante ? Precizez ca nu stiu ce reprezinta formula investita.Hotararea judecatoreasca are o stampila dreptunghiulara si una rotunda,este valabila sau nu?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragos Dragos Mihailescu , Consilier juridic 16:30, 5 Aprilie 2009
O hotarare judecatoreasca definitiva si executorie poate fi pusa in executare fara a fi investita cu formula executorie. In acest caz, puteti merge direct la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a acestei hotarari.
Da, horairea este definitiva si executorie de drept, angajatoprul nu poate refuza executarea ei fara a se supune consecintelor legii
Teoretic cam cat timp ar dura executarea judecatoreasca?Mentionez ca este vorba de un litigiu de munca!
Niciun executor judecatoresc nu executa o hotarare fara ca aceasta sa fie investita cu formula executorie prevazuta de art. 269 Cod procedura civila.

Teoretic, executarea prin intermediul unui executor judecatoresc dureaza putin dar presupune costuri ridicate.
Obliga intimata la plata catre contestator a unei despagubiri egala cu salariile indexate,majorate sau recalculate de care acesta ar fi beneficiat de la data emiterii .....Definitiva si executorie.Cu drept de recurs in 10 zile.Deci este executorie sau nu?

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie magdalena111 magdalena111 Am castigat in cadrul unui proces de iesire din indiviziune o sulta. Pentru a porni executarea silita trebuie sa investesc cu formula executorie hotararea care ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie intrebaree intrebaree Buna ziua, imi poate explica cineva ce inseamna investire cu formulă executorie daca o persoana e in proces civil cu o banca? Va multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)