avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari?

am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost notificati conform contractului de catre fostii proprietari,au fost notificati si de mine ca sa paraseasca spatiul si tot nu vor.Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca incep acum o plangere penala in vederea executarii silite ce sanse am sa-i execut luna aceasta?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:05, 8 Noiembrie 2012
Daca dvs sunteti noul proprietar al imobilului puteti sa va intrati in drepturi. Cel mai bine este sa sunati la urgente,la 112 Politia,cu siguranta ca acestia le va face dosar penal aplicand legea 61/1991.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Precizati despre ce executare silita este vorba
Pentru eliberarea spatiului este necesara actiune pentru evacuare
Privitor la termenul de eliberare spatiu ,daca amiabil nu a putut fi realizat interesul dvs,procedura in instanta nu poate fi estimata ca durata,dar in niciun caz nu exista posibilitatea de solutionare in 'luna aceasta",avand in vedere numai perioada necesara pana la dispunerea primului termen de judecata,ulterior eventualele intampinari/aparari ale paratilor...
se face actiune de evacuare in lunile de iarna?
nu inteleg,sa sun la urgenta si la politie pentru ce...?Te rog sa-mi spui ce contine legea 61/1991
legea 61/1991
art.24) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;

Deci se considera incalcare de lege daca chiriasii fostului proprietar de imobil va fac scandal in cazul in care nu vor sa plece din imobilul care va apartine acum drept dvs.
De asemenea tot aceasta lege prevede ca fiecare persoana trebuie sa se legitimeze in fata organului de ordine,asadar va legitimati si ii aratati si contractul de vanzare-cumparare cum ca dvs sunteti administratorului imobilului,astfel politia va trebui sa evacueze pe chiriasi.

Ar trebui sa stati de vb si cu fostul proprietar,sa-l intrebati pe ce perioada de timp a inchiriat imobilul,si daca a inchiriat si pe noiembrie,decembrie,atunci de ce sa incaseze el chiria,sa de fapt cui inmaneaza chiria acesti chiriasi cand de fapt dvs sunteti administratorul imobilului prin cumparare?!

Sper sa rezolvati situatia,ca astfel cine stie cat o sa consume chiriasii la lumina,gaze,intretinere si sa plece fara sa achite,apoi dvs veti fi bun de plata ptr ce consuma altii.

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie stefaniuradu stefaniuradu Am achizitionat un spatiu cu credit de la o banca s-a facut contract de vanzare cumparare la notar prin care vanzatorii declara ca imobilul nu este scos din ... (vezi toată discuția)
Cumparare spatiu inchiriat Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Avem un magazin intr-un spatiu care face parte dintr-un spatiu mai mare. Proprietarul de la care am inchiriat a vandut spatiul ( inclusiv sectiunea ... (vezi toată discuția)