avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie

Am achizitionat un spatiu cu credit de la o banca s-a facut contract de vanzare cumparare la notar prin care vanzatorii declara ca imobilul nu este scos din circuitul civil in baza vreunui act normativ ci a ramas deplin si continuu in stapanirea lor,nu a fost trecut in proprietatea vreunei altei persoane fizice sau juridice,nu este inchiriat si nici nu s-a promis inchirierea.Surpriza insa in momentul in care am vrut sa preluam imobilul am aflat ca este inchiriat de o societate.Fostul proprietar a cerut un ragaz de 5 zile pt a vorbi cu chiriasii si a rezolva problema urmand sa ne comunice rezultatul negocierilor dumnealui insa nu s-a mai intamplat nimic.Am facut o instiintare chiriasilor in care i-am informat ca suntem proprietarii imobilului si dorim ca in termen de 72 de ore sa paraseasca imobilul,ei spunand ca au contract de chirie achitat in avans pe 1 an fostului proprietar ramanand o perioada de 7 luni pana la finalizarea contractului.Chiriasii sunt o societate comerciala si au un magazin de haine.Pentru a avea acces la cladire ei trebuie sa treaca de o poarta si de un teren cu latimea de 2 metri si as vrea sa inchid accesul respectiv.Cum pot rezolva problema eu dorind sa imi dezvolt propria afacere motiv pt care am si facut achizitia imobilului.Dobanda pe care trebuie sa o platesc bancii trebuie sa o scot din activitatea pe care vroiam sa o desfasor in aest imobil.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
stefaniuradu, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:26, 24 Aprilie 2013
Codul civil:

Opozabilitatea contractului de locațiune față de dobânditor

Art. 1.811. - Dacă bunul dat în locațiune este înstrăinat, dreptul locatarului este opozabil dobânditorului, după cum urmează:
a) în cazul imobilelor înscrise în cartea funciară, dacă locațiunea a fost notată în cartea funciară;
b) în cazul imobilelor neînscrise în cartea funciară, dacă data certă a locațiunii este anterioară datei certe a înstrăinării;




Încetarea locațiunii în caz de înstrăinare
Art. 1.812. -
(1) Dacă părțile convin astfel, locațiunea încetează în cazul înstrăinării bunului dat în locațiune
(2) Cu toate acestea, locațiunea rămâne opozabilă dobânditorului chiar și după ce locatarului i s-a notificat înstrăinarea, pentru un termen de două ori mai mare decât cel care s-ar fi aplicat notificării denunțării contractului, conform prevederilor art. 1.816 alin. (2)
(3) Locatarul căruia i s-a comunicat încetarea contractului cu respectarea prevederilor alin. (2) nu are drept la despăgubire nici împotriva locatorului, nici împotriva dobânditorului.


Depinde de situaţia în care vă aflaţi. Din cele enunţate, înţeleg că locaţiunea nu a fost notată în CF, altfel aţi fi ştiut despre ea. Dacă e aşa, rămîn aplicabile prevederile art.1812(2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dupa vanzare imobil Krusht Krusht Buna ziua Societatea comerciala la care sunt angajat are un contract de inchiriere pentru un birou care recent si-a schimbat proprietarul. Noul proprietar ... (vezi toată discuția)
Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie ... Andande Andande Bună ziua, Am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie pe termen de 1 an prin agenție. Azi ma sunat agentul sa îmi spună ca proprietarul vrea sa ... (vezi toată discuția)