Am primit o citatie de la politie intr un caz intamplat anul trecut .Momentan nu sunt in tara si am aflat prea tarziu de citatie (chemat in calitate de martor) Ce se poate intampla ca nu m am prezentat as putea sa dau o marturie la ambasada si ei sa o trimita mai departe sau preferabil ar fi sa nu ma implic deloc daca se poate? Este posibil sa fii obligat sa iei parte la un proces intr un caz care s a intamplat cu 2 ani in urma ? Mai precis fostul meu sef a luat sume din firma la care lucram si mie imi aducea facturi ulterior am aflat ca de fapt firma era a 6 asociati la randul lor si au dat seama ca e ceva in neregula si m au intrebat iar eu le am dat dovezile cu privire la banii care i am trimis fostului sef .Acum ei au intentat proces dar eu nu am cum sa merg in tara ,ce pot face in situatia actuala ? Multumesc anticipat !
Va trebui sa informati autoritatile ca sunteti plecat din tara. Martorul in procesul penal este foarte important si, dupa cum ati prezentat dvs. situatia, dvs. chair aveti ceva de spus in acest dosar.
Politia poate cere sa fiti audiat in tara unde va aflati acum, prin comisie rogatorie.
Dar daca nu as stii nimic de aceasta situatie se poate intampla ceva ? Adica sa spunem ca nu am fost informat in legatura cu citatia . Citatia era de la politie ,adica nu s a intentat proces cred
Este de preferat sa tratati cu responsabilitate situatia
Pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa va asumati responsabilitatea si sa informati oficial faptul ca nu va aflati in tara
In situatia in care dvs ati furnizat date din cadrul firmei iar reprezentantii acesteia au formulat plangere in justitie,este de asteptat sa fiti citat pentru audieri
Daca exista proces pe rol,informati oficial instanta ca nu va aflati in tara
Multumesc pentru ajutor ,totusi as vrea sa stiu exact ce implicatii sunt asta in cazul in care citatia este de la politie ,nu este deschis caz in instanta ? Nu as vrea sa ma implic fiindca povestea e cu substrat politic . Multumesc anticipat !!!