avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna citatia asta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna citatia asta?

Buna ziua am primit o citatie de la Organul de politie mi-a spus ca sunt chemata in calitate de martor in cauza privind Dosar mai scrie: In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute in articolul 198. C.pr pen.;
Potrivit art. 176 alin. 1 lit. E C.pr.pen aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat;
Asistenta juridica este obligatorie in situatiile prev. de art.171 alin. 2 si 3 C.pr.pen., Iar in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat, vi se va desemna un aparator din oficiu. Organ de Cercetare al politiei judiciare.

Ce vrea sa insemne aceasta Citatie? Imi puteti da un Raspuns . Pe citatie mai scrie Dosar penal nr 12 I.P.J Maramures Politia OR. Somcuta Mare
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
vip2you17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 00:58, 10 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc Mult
Buna ziua,

Din ce vad vi s-a rapsuns deja, deci luati raspunsul meu doar ca o completare:

Faptul ca ati primit aceasta citatie inseamna ca cineva (invinuitul sau organul de politie, cel mai probabil) considera ca dvs. ati fost martor la savarsirea unei infractiuni. In acest sens, v-au chemat sa va intrebe ce stiti despre fapta.
Art. 198 Cod de procedura penala spune ca "Lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei." Adica daca nu va prezentati cand ati fost chemat sa depuneti marturie puteti primi o amenda pt acest fapt.
Conform art 176, daca doriti puteti sa va luati un avocat cu dvs cand mergeti la politie, insa e posibil sa fiti chemat sa spuneti ceva despre o fapta pe care nu o cunoasteti (am auzit astfel de cazuri) si sa dati banii pe avocat degeaba. Daca insa va stiti „cu musca pe caciula” puteti merge direct cu avocatul.
Art. 171 se refera la asistenta obligatorie a invinuitului sau inculpatului, deci nu vad de ce vi l-au pus dvs in vedere in acest stadiu procesual. Daca veti avea nevoie de asistenta juridica obligatorie veti fi oricum anuntat inainte sa fiti intrebat de fapta.

Mult succes,

Dana
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Va multumesc mult pentru ajutor
Aceste citati sant tipizate nu trebuie sa va mirati de ce apar toate aceste precizari,adica nu le-a scris de mana sau le-a batut la masina dl politist special pentru dvs ,ele exista si sant completate doar cu datele dvs.

Alte discuții în legătură

Detinerea de arme albe CatalinBuc CatalinBuc Salut. Anul trecut am fost dusi la sectia de politie doarece colegul meu de baca a detinut un cutit asupra lui in liceul in care invatam. Iar acum ia venit ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de faptuitor - explicatie, necesitate aparator, legalitate citare Gogas Gogas Am gasit in posta o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor, pe numele meu, in calitate de faptuitor in cauza privind \\"dosar penal\\" Mai multe ... (vezi toată discuția)
Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)