avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Realizarea unui contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Realizarea unui contract

Buna ziua,

Un individ a realizat design-ul unei pagini de internet dezvoltate de mine, mai exact acesta a realizat doar imaginile ce apar pe acest website. Individul (un amic) mi-a livrat imaginile si a fost platit.

Deoarece acum doresc sa creez un PFA care are la baza acest website, as dori sa realizez un contract cu acest individ in care, pe cat posibil, sa apara mentionate toate imaginile create de acesta si faptul ca isi asuma raspunderea ca nu incalca niciun drept de autor, ca sunt creatii proprii si ca transmite proprietatea intelectuala al acestora, mie. (Nu am 100% incredere in individ ca toate creatiile sunt ale lui, proprii, si ca nu au fost copiate din alte parti. Nu as vrea sa am probleme pe viitor)

Cum ar trebui sa arate un astfel de contract intre cele doua parti? Ce ar trebui sa contina, cum ar trebui structurat? Eu sunt afon in astfel de aspecte legale, asa ca daca ati putea macar sa ma indreptati in directia buna, probabil catre un contract tip sau ceva ce l-as putea modifica, ar fi mai mult decat exceptional. Sau, in linii mari sa-mi explicati cum sta treaba.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:28, 8 Noiembrie 2012
Pentru redactarea acestui tip de contract este de preferat sa luati legatura cu un specialist in drept. Eu as cuprinde in textul contractului si declaratia prestatorului cu privire la autenticitatea lucrarii executate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intelectual site luciancampeanu luciancampeanu Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Am creat un site si aranjarea meniurilor din site este aprope identica cu a altui site.de pe acel ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor ºi proprietatea intelectualã anny0b anny0b Doresc sa stiu daca pot da in judecata sau daca pot face ceva in cazul in care o persoana mi-a furat anumite opere, creatie proprie si pretinde ca sunt ale ... (vezi toată discuția)
Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)