avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

Buna seara.
As dori foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare care ne macina familia . Socrul meu a avut un accident rutier in care a fost implicata o motocicleta . Socrul a vrut sa intoarca masina pe DN1, in localitatea Pucheni si a fost lovit de un motor care l-a randul lui circula cu viteza foarte mare [ 150]. In accident au decedat atat socrul meu cat si soferul motorului iar insotitoarea acestuia a avut leziuni foarte grave dar acum este bine. La finalizarea dosarului de catre politie pentru procuratura am aflat ca familia baiatului decedat cat si fata care a ramas in viata si-au pus avocati dar nu ni s-a putut da alte detalii. Intrebarea mea este: se poate intenta proces penal familie noastre sau numai a soacrei mele cerandu-ne daune?
Va rog sa ne ajutati cu un raspuns.
multumesc
Cel mai recent răspuns: f_tibor , utilizator 11:35, 13 Noiembrie 2012
Daca a avut polita RCA valabila, nu va faceti griji, chiar daca se stabileste o culpa comuna, daunele materiale se suporta de catre asigurator.Penal nu poate raspunde decat vinovatul.
Avocatii au probabil sarcina de a obtine o despagubire cat mai mare prin daunele morale pe care le stabileste numai instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator
Daca ruda este vinovata vor plati mostenitorii.

Daca ruda este nevinovata nu vor plati mostenitorii.

Restul detaliilor cazului trebuie discutate cu avocatul de caz.
daca socrul dvs a vrut sa intoarca unde era interzis sau nu s-a asigurat, atunci soacra dvs si copiii socrului decedat vor fi in situatia de a plati despagubiri destul de mari...chiar daca socrul avea polita rca valabila, daca concluzia expertizei este ca vinovat este socrul, atunci partile vatamate se pot intoarce impotriva familiei dvs... nu sunt obligati sa ceara de la asigurator daunele ... le pot cere de la familie celui vinovat de accident
avocatPetre a scris:

... nu sunt obligati sa ceara de la asigurator daunele ... le pot cere de la familie celui vinovat de accident

Iar cei chemati in judecata, vor chema in garantie asiguratorul in baza politei RCA valabile la data accidentului.Nu se pot obtine despagubiri mai mari decat va aproba instanta iar asiguratorul va fi obligat sa le plateasca , avand aceasta obligatie asumata prin polita de raspundere civila pentru accidente auto emisa, polita fiind mentionata si de politie in documentele de cercetare incheiate.Chemarea in garantie o face si instanta ,din oficiu, pe baza acestor date..

Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator
avocatPetre a scris:

... le pot cere de la familie celui vinovat de accident


care este temeiul legal sa se solicite daune familiei ptr un accident produs de un membru al familiei, chiar si decedat?
inteleg ca pentru un minor care savarseste o contraventie/infractiune raspund parintii sau tutorii dar ptr un adult?

Alte discuții în legătură

Despagubire rca stefan pop stefan pop buna,intrebarea mea este legata de un accident de circulatie soldat cu decesul tuturor ocupantilor autoturismului,accident produs din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)